Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

9x online uitjes voor de kerstvakantie

23 december
De kerstvakantie is dit jaar een beetje anders dan anders. Gelukkig zijn er een heleboel coronaproof uitjes die je gewoon online kunt doen met kinderen. Bekijk onze tips hier!
9x online activiteiten in de kerstvakantie

Online kijken naar Van Gogh

Kom online naar het Van Gogh Museum deze vakantie! De digitale verhalen en activiteiten nemen kinderen mee langs het leven en de kunstwerken van Vincent van Gogh. Er zijn o.a. kleurplaten, video's, een luisterboek én voor kleuters een avontuur door het museum met de dieren uit StoryZoo. Bekijk alle verhalen voor kinderen.




Digitaal op bezoek bij Frans Hals

Kinderen kijken hun ogen uit in het Frans Hals Museum. Het is helaas even afwachten voordat we met familieboekje in de hand de kunstcollectie en het poppenhuis weer kunnen bekijken. Gelukkig blijven ze online gewoon open. Met spannende winacties en uitdagen om zelf kunst te maken. Ontdek hier meer!



Het museum bij jou thuis

Kom je vandaag mee op rondleiding in het Rijksmuseum? En morgen met Freek Vonk op avontuur in Naturalis. Ontdek het in de kerstvakantie vanaf je eigen bank met Museumkids! Bekijk de online activiteiten.




Thuisactiviteiten Mauritshuis

Kom je Maurits Muis online bezoeken deze kerstvakantie? Hij woont in het Mauritshuis in Den Haag en wil je graag zijn favoriete schilderijen laten zien zoals het Meisje met de parel! Met leuke digitale rondleidingen van Maurits Muis én een kerstpagina met opdrachtjes voor kinderen. Bekijk alle thuisactiviteiten.




Tekenopdracht Nachtwacht

Door corona kunnen veel mensen niet naar een museum. Het Rijksmuseum heeft daar een oplossing voor bedacht. Download De Nachtwacht en maak er een eigen versie van. Stuur deze naar een verpleeghuis of naar opa en oma! Doe je mee? Naar de actie!




Op wereldreis vanuit je woonkamer

Verwonder je over de dikke ijslagen in Alaska of reis mee met de dolfijnen van de Bahama’s tot Patagonië. De grootbeeldfilms van Omniversum nemen je mee langs de mooiste plekken en dieren op aarde. Het is nu ook mogelijk om de films van Omniversum gewoon vanaf je eigen bank te bekijken. Dat kan heel makkelijk via Pathé Thuis. Kies jouw film.




Terug in de tijd vanuit je woonkamer

Deze kerstvakantie beleef je online de Nederlandse geschiedenis. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een pagina vol toffe verhalen, een quiz en video's over het verleden. Leer bijvoorbeeld meer over kroketten of test je kennis over de oude ambachten die normaal in het museum te zien zijn. Bekijk het museum online!




2 Gratis Familieconcerten

Door corona kunnen de concerten in Het Concertgebouw helaas niet op locatie plaatsvinden. Maar via een LIVE stream kun je op 26 dec genieten van de vrolijke noten van Tsjaikovski in de Notenkraker en op 1 jan swingen op Jazz op recept. Link naar de LIVE stream.



NIEUW! Gratis mini magazine

Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers hebben we een GRATIS digitaal mini magazine gemaakt met 25 kidsproof-plekken in de Nederlandse natuur. Met kidsroutes, leuke speelplekken én natuurlijk gezellige (take-away) horeca. Schrijf je hier in en ontvang het mini-magazine direct!





Fijne feestdagen!

TIP: Neem een kijkje bij onze Events voor nog meer online activiteiten in de kerstvakantie!
Naar de website