Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

De leukste gratis printables

28 december

Met deze handige printables kom je de lockdown wel door! Van de leesbingo tot ganzenbord en van dagindeling tot gesprekskaartjes: wat een pret!

7x handige printables

Deze gratis printables gebruik je heel makkelijk thuis. Klik op onderstaande afbeeldingen, sla ze op en print ze uit.

Lentebucketlist

De lente komt eraan! Er zijn vast allerlei activiteiten en dingen waarvan je lentekriebels krijgt. Je vindt ze alle 35 op de Kidsproof Lentebucketlist! Hang 'm op de koelkast en vink komende tijd zoveel mogelijk leuks af met je koters.
Kletspraat Schooleditie

Komt jouw kind nooit met grootse verhalen over school thuis, maar ben jij wel benieuwd naar wat er allemaal gebeurt op school? En welke schooldag is de favoriet? Met deze Kidsproof Kletspraat Schooleditie ontstaan de leukste gesprekken over schoolonderwerpen!Huisnummerbingo 

Kijk goed om je heen bij een rondje wandelen, want wie weet heb jij wel bingo! Neem deze coole Huisnummerbingo printable mee tijdens een wandeltochtje en speel dit spel samen met je broertje, zusjes of een vriendje of vriendinnetje! Rekentafels

5 x 3, 4 x 8... rekenen kan best lastig zijn! Gelukkig helpt deze leuke Tafelprintable jou met het leren van de rekentafels. Onze tip: print de printable en hang heb op de wc-deur! Veel succes!Ommetje-tel-spel

Een ommetje maken is gezond! Het is goed voor de beweging, maar ook voor je hersenen. Heb jij hetzelfde ommetje al vaak gemaakt? Met dit Ommetje-tel-spel wordt het weer een feest om in de pauze een rondje te lopen. Hoeveel honden, hardlopers en glijbanen kom jij tegen onderweg? 


Kidsproof Kletspraat

Je brengt een leuk gesprek makkelijk op gang met deze kletspraat kaartjes! Knip de kaartjes los van elkaar en doe deze in een pot. Leuk om eens op een andere manier met je kinderen te praten.
Kidsproof Kletspraat - Wintereditie

Met deze wintereditie van de gesprekkaartjes voor kinderen kom je er bijvoorbeeld achter wat papa zou doen wanneer hij ingesneeuwd raakt of wat de mooiste herinnering is van het afglopen jaar van jouw kind.


Gekke Leesbingo

Nu de kinderen veel thuis zijn, hebben ze natuurlijk ook genoeg tijd om lekker te lezen. Vinden ze lezen saai of gaan ze gewoon liever spelen? Of kan je wel een beetje humor gebruiken in deze gekke tijden? Probeer dan eens deze Gekke Leesbingo!Wanneer je de eerste bingokaart vol hebt, kun je natuurlijk ook zelf nog allemaal gekke plekjes bedenken om te lezen. Daarom hebben we ook nog een lege kaart voor jullie. Uitprinten en lezen maar!

Dagindeling

Vanaf januari moeten we weer thuisonderwijs geven. Vind jij het ook fijn om een beetje structuur te geven aan de dagen?  Bespreek dan samen met jouw kinderen de dagindeling. Schrijf hem samen op, laat de kids hem versieren (zijn ze weer even bezig) en hang ‘m op de deur. 

Lekker actief ganzenbord spel

Éen van onze lievelingsspelletjes is Ganzenborden. Hoe leuk is het als we dit spel wat actiever maken met een aantal sportieve en creatieve opdrachten?! Je vindt de spelregels hier >>

Schermtijd Bingo

Zitten jouw kinderen ook het liefst aan hun scherm vastgeplakt? Maak het jezelf dan makkelijk met deze schermtijd bingo. Alle opdrachten gedaan? Dan mogen ze even chillen met een schermpje!Of vul je eigen opdrachten in:


Deurhanger

In deze lockdown ben je naast mama ook nog juf, entertainer, personal trainer, schoonmaakster en psycholoog. En oh ja, we moeten zelf ook nog werken. Jij hebt wel een ochtendje uitslapen verdiend! Hang deze aan de deur voor een ochtendje rust, zodat je er weer tegenaan kan!
We zitten weer een aantal weken thuis met z'n allen. Gelukkig is het eerst vakantie, maar in januari moeten we ook weer thuisonderwijs gan geven. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Met deze gratis printables kom je de lockdown wel door. Van leesbingo tot ganzenbord en van dagindeling tot gesprekskaartjes. Bekijk alle leuke printables hierboven.

Succes!

TIP: Bekijk onze Thuispagina voor coole online activiteiten!
Naar de website