Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

#Watervrij!

8 mei
Bouwplaten van de reddingsbrigade, een kijkje in de machinekamer van het zwembad, kleurplaten, filmpjes en meer!
Door de coronacrisis zijn ook alle zwembaden dicht. Balen! Toch is het ook nu erg belangrijk dat je veilig bent op of rondom het water. Bijvoorbeeld als je buiten speelt bij de sloot!

Daarom vind je hier enkele leuke tips en activiteiten van de Nederlandse zwembaden, de Nationale Raad Zwemveiligheid, Reddingsbrigade Nederland en de KNZB om thuis te doen en zo toch een beetje met veiligheid in en om het water bezig te zijn. Hopelijk kun je straks in de zomer weer onbezorgd genieten op het strand of in het zwembad!

Puzzelen, kleuren en knutselen met Jip

Zoek de verschillen! Dit en meer leuke puzzeltjes, kleurplaten en knutselopdrachtjes vind je in het doeboekje van het vrolijke nijlpaard Jip, de mascotte van Sportfondsen zwembaden! 



Memory

Niet zwemmen, wel leuke spelletjes spelen! Daag elkaar uit met een gezellig potje Memory! Download het spel van de Nationale Raad Zwemveiligheid, knippen en spelen maar! 



Test je zwemkennis

Cool, een Kahoot Quiz! Doe mee om te testen hoe goed jouw kennis over zwemles en de verschillende zwemoefeningen zijn! 



Bouwplaten van de reddingsbrigade

Reddingsbrigade Nederland heeft een #WaterVrij pagina gemaakt waar je alle spelletjes, informatie en kleur- en bouwplaten kunt vinden. Maak bijvoorbeeld dit vaartuig of voertuig; supercool toch?



Dit is slechts een kleine greep uit het enórme aanbod op de site van #Watervrij. Klik via de roze websitebutton door naar die site voor nog meer puzzels, boekjes, filmpjes (bv. een kijkje in de machinekamer van een zwembad, mega interessant!) en meer!

En hopelijk... weer snel écht zwemmen!

Naar de website