Frame SchaatsenTerug naar het overzicht

Door Frame Schaatsen van het Gehandicapte Kind kunnen ook kids met een beperking het ijs op!
Om ervoor te zorgen dat kinderen met een fysieke beperking ook plezier kunnen maken op het ijs, is Stichting het Gehandicapte Kind in samenwerking met de Sven Kramer Academy eind november 2021 het Frame Schaatsen gestart met als doel: schaatsplezier voor iedereen!

Frame Schaatsen in heel Nederland

Langzaam wordt de sport Frame Schaatsen verder uitgerold in Nederland. Zo kun je nu ook Frame Schaatsen in Hoorn en zijn er bij Thialf schaatsframes te huren in verschillende maten. Ook beginnen twee schaatsscholen dit jaar met lessen Frame Schaatsen! Het doel van Stichting het Gehandicapte Kind is dat er in elke provincie minimaal één schaatsbaan is waar kinderen kunnen frameschaatsen.
 

Wat is Frame Schaatsen?

Frame Schaatsen is een unieke en nieuwe sport in Nederland voor kinderen met een beperking. Deze kinderen kunnen dankzij de ontwikkeling van het schaatsframe schaatsen. Dit aangepast sporthulpmiddel lijkt op een gewoon runningframe (bekend van Frame Running), maar op de plek van de wielen komen ijzers. Met spikes onder de schoenen van de kinderen gaan ze vooruit! Dat kan behoorlijk hard gaan, want op het gladde ijs hebben de smalle ijzers maar weinig weerstand. Dankzij het schaatsframe kunnen ook kinderen met een minder goede balans schaatsen, zonder te vallen. Voor sommige kinderen is Frame Schaatsen zelfs de enige sport die ze kunnen beoefenen! 
 
Dankzij Frame Schaatsen kunnen nu ook kinderen met een fysieke beperking meedoen en samen schaatsen op het ijs met hun leeftijdsgenootjes. De droom van Stichting het Gehandicapte Kind en de Sven Kramer Academy is om Frame Schaatsen uit te zetten in heel Nederland. 

Wil jouw kind ook leren schaatsen met hulp van Frame Schaatsen? Klik voor meer info op de roze websitebutton!
 
TIP: Misschien is naast Frame Schaatsen, Frame Voetbal ook wel iets voor jouw kind! 

Meer sportieve clubjes voor kinderen met een beperking vind je op onze Clubjes-pagina!

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte kind


Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen