Frame SchaatsenTerug naar het overzicht

Door Frame Schaatsen van het Gehandicapte Kind kunnen ook kids met een beperking het ijs op!
Begin van 2021 ging heel Nederland massaal samen schaatsen op natuurijs op een sloot bij hen in de buurt. Maar dat gold niet voor iedereen. Kinderen met een fysieke beperking stonden langs de kant te kijken hoe leeftijdsgenootjes plezier maakten. Dat moet en kan anders! Daarom is Stichting het Gehandicapte Kind in samenwerking met de Sven Kramer Academy eind november 2021 de pilot ‘Frame Schaatsen’ gestart. 

Frame Schaatsen in heel Nederland

Nu is het tijd om de sport Frame Schaatsen verder uit te rollen in Nederland. Zo start volgend seizoen Frame Schaatsen in Hoorn. Het doel van Stichting het Gehandicapte Kind is dat er in elke provincie minimaal één schaatsbaan is waar kinderen kunnen frameschaatsen.
 

Wat is Frame Schaatsen?

Frame Schaatsen is een unieke en nieuwe sport in Nederland voor kinderen met een beperking. Deze kinderen kunnen dankzij de ontwikkeling van het schaatsframe schaatsen. Dit aangepast sporthulpmiddel lijkt op een gewoon runningframe (bekend van Frame Running), maar op de plek van de wielen komen ijzers. Met spikes onder de schoenen van de kinderen gaan ze vooruit! Dat kan behoorlijk hard gaan, want op het gladde ijs hebben de smalle ijzers maar weinig weerstand. Dankzij het schaatsframe kunnen ook kinderen met een minder goede balans schaatsen, zonder te vallen. Voor sommige kinderen is Frame Schaatsen zelfs de enige sport die ze kunnen beoefenen! 
 
Dankzij Frame Schaatsen kunnen nu ook kinderen met een fysieke beperking meedoen en samen schaatsen op het ijs met hun leeftijdsgenootjes. De droom van Stichting het Gehandicapte Kind en de Sven Kramer Academy is om Frame Schaatsen uit te zetten in heel Nederland. 

Wil jouw kind ook leren schaatsen met hulp van Frame Schaatsen? Klik voor meer info op de roze websitebutton!
 
TIP: Misschien is naast Frame Schaatsen, Frame Voetbal ook wel iets voor jouw kind! 

Meer sportieve clubjes voor kinderen met een beperking vind je op onze Clubjes-pagina!

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte kind


Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Heb jij onze laatste nieuwsbrief al ontvangen? Daar staan super veel leuke interessante uitjes in die je met het gezin kunt ondernemen deze zomervakantie. Klik dus snel op de roze button om deze te lezen. Je kunt je natuurlijk ook nog even aanmelden hiervoor en dan ontvang je hem voortaan gelijk in je inbox!

Neem snel een kijkje!

Samenwerkingen