Feest in ZuiderzeemuseumTerug naar het overzicht

Het Zuiderzeemuseum is jarig en daarom is het tot en met 29 oktober 2023 elke dag Feest!
Het Zuiderzeemuseum bestaat 75 jaar en daarom is het er volop feest! De straten en bruggen in het buitenmuseum zijn versierd en er zijn tal van festiviteiten!

In het vissersdorp vind je een huizenhoge praalwagen van het Vollenhoofse bloemencorso. Vier Koningsdag zoals op Marken in speciale Oranjedracht.

Dit levert ongetwijfeld superleuke foto’s op! En ontdek op het pleintje bij de kerk hoe er kermis wordt gevierd in het West-Friese Lutjebroek! De kermisspelen die je er kunt spelen zijn speciaal rolstolvriendelijk gemaakt.Dans en taart!
In museumrestaurant het Amsterdamse Huis kun je genieten van een overheerlijk verjaardagstaartje en in de museumwinkels zijn verschillende feestartikelen verkrijgbaar. Feesten doen we allemaal, nu en vroeger. In het ‘Feestverhalenpandje’ kom je meer te weten over allerlei soorten feesten en tradities.

Ontstaansgeschiedenis
In 1948 werd besloten dat het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zou worden gevestigd . In de daaropvolgende tientallen jaren groeide het museum uit tot een brede, levendige presentatie van de geschiedenis, actualiteit én toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied.

De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Het buitenmuseum met zijn historische gebouwen en het binnenmuseum met zijn thematische tentoonstellingen brengen samen dit verhaal in beeld.

Klik op de roze websitebutton voor meer informatie!

TIP: Niks missen van KidsproofPlus? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

VeineDAGEN

VeineDAGEN

VeineDAGEN, dé beurs waar je informatie en inspiratie krijgt over de begeleiding van kinderen en jonge volwassenen met een beperking. De informatieve beurs is ook geschikt voor kids! Ben jij erbij op 29 & 30 september in HARDENBERG & op 6 & 7 oktober in GORINCHEM.

Ontdek het programma

Samenwerkingen