IJstijd & ZooTerug naar het overzicht

Van mammoet tot sabeltandtijger: dit najaar domineren dieren uit de IJstijd het Arnhemse dierenpark!
Koninklijke Burgers’ Zoo presenteert een avontuurlijk en educatief evenement van de herfstvakantie t/m 25 februari 2024: IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet. Verspreid door het Arnhemse dierenpark spotten bezoekers tientallen diersoorten uit de IJstijd op ware grootte, die speciaal voor Burgers’ Zoo zijn ontworpen. Diverse dieren bewegen en maken geluid. Kom het beleven: een ijskoud avontuur voor jong en oud!

Van de reusachtige mammoet tot de verrassend kleine dwergolifant
Bezoekers ontdekken 19 verschillende diersoorten die leefden in de IJstijd in natuurgetrouwe afmetingen. De wolharige mammoet is ontzagwekkend groot, terwijl de dwergolifant verrassend klein blijkt te zijn. En sommige diersoorten blijken al sinds de IJstijd voor te komen en in al die tijd nauwelijks veranderd te zijn.

Op avontuur met Snowy de poolvos
Snowy de poolvos neemt de jonge avonturiers mee op een spannende en educatieve audiotour langs alle dieren op een route door het park. Het verhaal kan op elk informatiebord deel voor deel gelezen worden, maar nog leuker is het om de QR-codes te scannen, waarna het verhaal automatisch wordt verteld door professionele stemacteurs. Spelenderwijs leren kinderen veel over de IJstijd-dieren, terwijl ze het kleurrijke verhaal op de voet volgen.

Extra activiteiten in vakanties en weekenden
In vakanties en weekenden kunnen kinderen ook zelf de handen uit de mouwen steken als aspirant-archeologen of kunstzinnige Neanderthalers: zo graven ze bijvoorbeeld mammoetkiezen op, of maken ze hun eigen artistieke grottekeningen.

De educatieve audiotour en het schilderen van grottekeningen zijn rolstoeltoegankelijk.

Nieuwsgiering geworden? Extra informatie en tickets zijn te vinden via de roze websitebutton!

Tip: op zoek naar leuke, kindvriendelijke en toegankelijke restaurants? Bekijk dan eens onze rubriek Uiteten!

Burgers' Zoo

Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem
Toegankelijkheid en tips Alle paden op het terrein zijn verhard, dus rolstoeltoegankelijk.
Er zijn op verschillende plekken mindervalidentoiletten, blindegeleidehonden zijn welkom en er zijn brailleboeken te leen!
Openingstijden en kosten Van de herfstvakantie t/m 25 februari 2024 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Hoe leuk is het om met mooi (of juist geen mooi) weer lekker de natuur op te zoeken! Even lekker wandelen, spelen, of juist ontspannen. Laat je inspireren op onze Natuur- en dierenpagina en geniet van de buitenlucht!

Ga gezellig samen op pad!

Samenwerkingen