Tentoonstelling Sol LeWittTerug naar het overzicht

Ontdek met verschillende zintuigen de kunst van de Amerikaans-Joodse Sol LeWitt!
Tijdens de tentoonstelling (vanaf 30 oktober) van de beroemde Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt in het Joods Museum kijk je met de hele familie naar zijn kunst. Speciaal voor de expositie worden een aantal metershoge wall drawings (muurtekeningen) uitgevoerd. Ook zullen sculpturen, werken op papier en archiefmateriaal te zien zijn.

Puzzelliefhebbers kunnen terecht in de speciaal voor families ingerichte Playground. Al schuivend met puzzelstukken in uiteenlopende vormen en kleuren maak je hier zelf prachtige muurschilderingen. Creëer zo samen een kunstwerk van Sol of bedenk een eigen compositie! Tijdens de weekenden en in de kerst- en voorjaarsvakantie zijn er regelmatig speciale tekendagen. Hierbij krijg je, helemaal in de lijn van Sol, instructies van een museumdocent.

Rondleiding

Bij deze tentoonstelling is een rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers ontwikkeld. Via beschrijvingen, geluid, embodiment en het aanraken van objecten kunnen zij op hun eigen manier deze tentoonstelling ervaren. De rondleiders zijn hier speciaal voor opgeleid. De tour vindt één keer per maand plaats op een vaste dag.

- De rondleiding is in het Nederlands
- De maximale groepsgrootte is 10 personen
- Hulphonden zijn welkom

Benieuwd? Meer info vind je via de roze websitebutton!

Tip! Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis nooit meer een toegankelijk uitje!

Joods Museum Junior

Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
Toegankelijkheid en tips Rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers Openingstijden en kosten De rondleiding is gratis, maar een museumticket is vereist. Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Hoe leuk is het om met mooi (of juist geen mooi) weer lekker de natuur op te zoeken! Even lekker wandelen, spelen, of juist ontspannen. Laat je inspireren op onze Natuur- en dierenpagina en geniet van de buitenlucht!

Ga gezellig samen op pad!

Samenwerkingen