Delfts BlauwTerug naar het overzicht

Samen leren en doen! Een rondleiding en workshop geïnspireerd op de oer-Hollandse Delfts blauwe tegel!

Het Rijksmuseum in Amsterdam is erg toegankelijk voor mensen met verschillende beperkingen. Daarnaast organiseert het verschillende rondleidingen en workshops voor kinderen en volwassenen met een beperking. 

Delfts Blauw is een toffe rondleiding en workshop voor mensen met een licht verstandelijke beperking, geïnspireerd op de oer-Hollandse Delfst blauwe tegel. 

Delfts blauw
Delfts blauw is niet weg te denken uit het Rijksmuseum: je ziet het op voorwerpen als tegels, maar ook op schilderijen zoals het Melkmeisje. De tegels zijn versierd met onderwerpen uit het dagelijks leven: spelende kinderen, dieren, schutters en landschappen.

Over de rondleiding en workshop
Tijdens de rondleiding maakt iedereen een schets voor hun eigen tegel. Met de schets in de hand begint de workshop waar met stiften de tegels echt tot leven komen. Samen met alle deelnemers maken je een compleet tegeltableau, dat natuurlijk mee naar huis mag.

De rondleiding en creatieve opdracht worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Als er behoefte is aan meer rust, kan de workshop in overleg met het Rijksmuseum, worden verlengd naar 2 of 2,5 uur. De rondleiding en workshop duren in andere gevallen 1,5 uur. 

Je kunt deze toffe rondleiding zeven dagen van tevoren reserveren! Dagelijks kan de rondleiding plaatsvinden tussen 15.00 en 16.30 uur. 

Handig om te weten
Boek eerst een starttijd voor het museum. Een boeking voor een rondleiding alleen geeft geen toegang tot het museum. De begeleider mag gratis naar binnen, maar heeft wel een ticket nodig, dat boek je door te klikken op ‘ander geldig toegangsbewijs’.

Klik op de roze websitebutton om te reserveren!

TIP: Bekijk hier nog 7 toffe toegankelijke pareltjes in Nederland!

Rijksmuseum Amsterdam

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
Openingstijden en kosten

Dagelijks van 15.00 tot 16.30 uur

Kijk voor actuele kosten op de website

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

VeineDAGEN

VeineDAGEN

VeineDAGEN, dé beurs waar je informatie en inspiratie krijgt over de begeleiding van kinderen en jonge volwassenen met een beperking. De informatieve beurs is ook geschikt voor kids! Ben jij erbij op 29 & 30 september in HARDENBERG & op 6 & 7 oktober in GORINCHEM.

Ontdek het programma

Samenwerkingen