SnoezelcentrumTerug naar het overzicht

Het Snoezelcentrum is het grootste snoezelparadijs voor zintuigbeleving in Nederland en Europa.

Snoezelparadijs

Het Snoezelcentrum is het grootste verhuurbare snoezelparadijs voor zintuigbeleving in Nederland en Europa.

Voor alle cliënten, van jong tot oud, met een verstandelijke beperking, meervoudige handicap, dementie, autisme, etc. is het een wereld vol verwondering en belevenis. Een unieke wereld vol met zintuig stimulerende materialen waar alles mag en niets moet.

8 thema's

De inrichting van het Snoezelcentrum bestaat uit 8 verschillende ruimtes die allemaal een eigen karakter, dynamiek, sfeer en beleving kennen. Iedere ruimte heeft een eigen thema en is een wondere wereld op zichzelf. Alle inrichtingen, de decors, het spelmateriaal en de activiteiten zijn gericht op zintuiglijke stimulering. Naast cliënten een positieve belevenis te willen bieden, is het ook ons doel dat het Snoezelcentrum ook voor de ouders, familie, partners en begeleiders een verrassende en onvergetelijke belevenis wordt.

Verrijkende belevingswereld

Dankzij de grote variatie aan zintuig stimulerende activiteiten kan iedere cliënt zelf zijn eigen keuzes maken wat te doen, wat te zien en wat te beleven. Het aanbieden van prikkels om iemand bewust te maken van zijn omgeving, hem/haar uit te dagen daar iets mee te doen en contact te maken met een ander en de omgeving. oor cliënten met een autisme, een verstandelijke beperking, dementie, een meervoudige handicap, ADHD, etc., is het een verrijking van hun belevingswereld. Voor kleine baby’s en kinderen is het een kans om heerlijk te ontspannen en te genieten. Een bezoek aan het Snoezelcentrum is een unieke beleving die past bij alle individuele wensen en mogelijkheden. Er is een goede balans tussen actie en rust.

Voor cliënten met een beperking zijn alle nodige voorzieningen voorhanden.

Nu in cornatijd de clienten niet met hun begeleiders kunnen komen is er de pop-up snoezelruimte! Hier lees je daar alles over!

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof zorgpagina!

Snoezelcentrum

Vreelandseweg 37A
1394 BL Nederhorst den Berg
Toegankelijkheid en tips prikkelverwerking, adhd, verstandelijke beperking, autisme Openingstijden en kosten zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

VeineDAGEN

VeineDAGEN

VeineDAGEN, dé beurs waar je informatie en inspiratie krijgt over de begeleiding van kinderen en jonge volwassenen met een beperking. De informatieve beurs is ook geschikt voor kids! Ben jij erbij op 29 & 30 september in HARDENBERG & op 6 & 7 oktober in GORINCHEM.

Ontdek het programma

Samenwerkingen