Festival De BetoveringTerug naar het overzicht

vrijdag 21 oktober 2022
Negen dagen lang genieten van theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater!
Foto: Vivienne van Leeuwen

Tijdens de herfstvakantie van vrijdag 21 t/m zaterdag 29 oktober 2022, zal Den Haag wederom in het teken staan van festival De Betovering, internationaal kunstfestival voor de jeugd.  

Over het festival
De Betovering is een cultureel feest waar kinderen uitgedaagd worden, zich suf lachen, ontroerd en verrast worden, op het puntje van hun stoel zitten, zichzelf overtreffen en geïnspireerd raken, en hun fantasie op vol vermogen draait!

Bekijk het programma via de roze websitebutton en geniet van de allerleukste voorstellingen uit binnen- en buitenland of ga lekker zelf aan de slag met een leuke workshop, in vrijwel alle theaters, musea en bibliotheken maar ook op straat.

Iedereen is welkom
Alle kinderen kunnen meedoen, dus ook kinderen voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is. Dat kan betekenen dat het soms onrustiger in de zaal is. Maar dat geeft niks. Het belangrijkste is dat we met alle kinderen samen kunnen genieten van kunst.

Veel locaties hebben aanpassingen voor kinderen met een lichamelijke beperking zoals rolstoeltoiletten, reliëftegels en hulphond-faciliteiten. 

Gevoelig voor het verwerken van prikkels?
Voorstellingen waarvan het gezelschap en wij denken dat ze prikkelarm zijn, herken je aan een icoontje. Klik op de roze websitebutton voor meer informatie.

In De Koninklijke schouwburg, Theater aan het Spui en enkele andere festivallocaties hebben we rustruimtes gecreëerd. Een rustige plek waar je je even kan terugtrekken uit alle drukte voor aanvang, na afloop of tijdens de voorstelling.

Voor kinderen met een visuele beperking is er de filter 'Veel te horen': voorstellingen waarin bijna alles gesproken of gezongen wordt en/of waar veel muziek inzit zoals een vertelling, cabaret of een concert.

Klik op de roze button voor meer informatie over toegankelijkheid!

TIP: Heb jij je al aangemeld voor onze nieuwsbrief

De Betovering

Van Limburg Stirumstraat 41
2515 Den Haag
Naar de website Direct mailen

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

De Grote Samenspeeldag

De Grote Samenspeeldag

Kom 4 juni naar toegankelijk speelfestival De Grote Samenspeeldag van De Speeltuinbende. Er zijn gave optredens en voorstellingen.
Maar kids kunnen ook circustrucs leren, klimmen, suppen, samen spelen, muziek maken en gamen.

Programma en tickets!

Samenwerkingen