Floriade Expo 2022Terug naar het overzicht

Beleef het groenste dagje uit voor jong en oud, met veel aandacht voor toegankelijkheid!
Wereldtuinbouwtentoonstelling
Almere is tot oktober 2022 hét podium voor wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade Expo 2022. Tijdens een bezoek aan Floriade duik je in het thema ‘Growing Green Cities‘ met verrassende innovaties die steden groener en leuker kunnen maken. Tegelijk kun je genieten van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Laat je inspireren door maar liefst 40 landenpresentaties, kijk je ogen uit in het spectaculaire kascomplex, bewonder het Floriade-park van bovenaf vanuit de kabelbaan en geniet van een bruisend kunst- en cultuurprogramma.

Bezoekers met een beperking
De wandelpaden van het Floriade-park zijn toegankelijk voor iedereen, ook met een rolstoel. Verder zijn de maximale hellingen 2%, zodat ze gemakkelijk begaanbaar zijn. Ook de kabelbaan is toegankelijk met een rolstoel!
De meeste paviljoens op het Floriade-park zijn volledig toegankelijk voor iedereen. Bovenverdiepingen van de meeste paviljoens en restaurants zijn toegankelijk met een rolstoel via een traplift. Alle podia hebben rolstoelplekken en ruimte voor begeleiders. Verder zijn kluisjes, relingen en andere voorzieningen zoveel mogelijk op rolstoelhoogte geplaatst.

Alle paden en wegen op de Expo zijn obstakelvrij en hebben in het midden een functionele regengoot die te voelen is met een blindengeleidestok. Bij het maken van de bewegwijzering is speciaal gelet op contrasterende kleuren en heldere letters voor slechtzienden.

Hulp- en geleidehonden zijn welkom. Ze mogen mee in alle winkels, restaurants, paviljoens en in de kabelbaan, als ze herkenbaar zijn met een hesje. 

Zomeractie: kinderen mogen gratis naar Floriade!
Extra voordelig naar Floriade met kinderen? Per transactie van minimaal 1 entreeticket voor een volwassene (€29,-) kunnen maximaal 4 gratis entreetickets voor kinderen t/m 12 jaar worden besteld. Gebruik promocode KIDS22 en bestel gratis tickets voor kids! 

Meer info? Lees verder via de roze websitebutton!

TIP: bekijk ook deze 11 toegankelijke pretparken en dierentuinen voor een toegankelijk dagje weg!

Floriade Expo 2022 Almere

Archerpad 8
1324 ZZ Almere
Openingstijden en kosten

De Floriade is te bezoeken tot 9 oktober 2022.
Dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur

T/m 28 augustus mogen 4 kinderen (t/m 12 jaar) gratis mee wanneer 1 volwassene online tickets betaalt. Gebruik promocode KIDS22 en bestel gratis tickets voor kids! 

 

Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sport Experience Rotterdam

Sport Experience Rotterdam

Op zoek naar een nieuw sportclubje maar weet jouw kind nog niet precies welke sport bij hem of haar past?
Kom naar de Sport Experience in Rotterdam en maak kennis met de vele sporten die er zijn in Kralingen-Crooswijk en Noord!

Ontdek alle sportaanbieders

Samenwerkingen