Talking handsTerug naar het overzicht

zaterdag 5 maart 2022
Een tolk maakt deel uit van de cast! Het Filiaal theatermakers komt naar meerdere steden.
Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de allereerste handafdrukken in oude grotten naar de stille handen van de tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT).
 
Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal helemaal geïntegreerd wordt. Met een diverse en veelzijdige cast; de tolk NGT is ook professioneel danser en de acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. De jonge Syrische speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. De live muziek wordt gecombineerd met de stille muziek van signdancing.

Kortom, een poëtische, grappige en muzikale voorstelling (met weinig tekst) over wat ons mensen verbindt en over veelzeggende handen. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar en te zien bij:

Stadsschouwburg, Utrecht: 22 en 23 januari
Podium Hoge Woerd, Utrecht: 6 februari
TR Schouwburg, Rotterdam: 28 februari en 1 maart
Schuur, Haarlem: 5 maart
De Goudse Schouwburg, Gouda: 3 april

Klik voor meer info over deze voorstelling op de roze button!

Het Filiaal theatermakers

Utrecht, Rotterdam, Haarlem en Gouda
Toegankelijkheid en tips Leuk voor iedereen vanaf 9 jaar die wel of geen gebarentaal beheerst. Openingstijden en kosten Klik voor de actuele tijden op de roze websitebutton. Naar de website Direct mailen

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Weer open!

Weer open!

Wat een goed nieuws zeg, we mogen er weer op uit! Naar musea, binnenspeeltuinen, uiteten en theater. Wat ga jij als eerste kiezen om met de kinderen weer te gaan doen?

Naar de dagjes weg pagina!

Samenwerkingen