Ontvang de leukste toegankelijke uitjes & tips voor kinderen met een beperking in je mailbox:

Nee, dank je

Repelsteeltje (8+)Terug naar het overzicht

zondag 1 maart

Het Nationale Theater

Spui 187
Den Haag
Toegankelijkheid en tips Het Nationale Theater vind het belangrijk om hun aanbod te laten zien, horen of voelen aan iedereen. Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Daarom zijn zij gestart met HNTonbeperkt om voorstellingen en programma’s toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Tijdens jouw bezoek assistentie nodig? Spreek een van de medewerkers aan bij de entree of bij de zaal. De theaters zijn rolstoeltoegankelijk. Openingstijden en kosten 14:00 uur Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Repelsteeltje en de blinde prinses is te beleven door iedereen met een visuele beperking.
Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) met audiodescriptie

Repelsteeltje en de blinde prinses is op zondag 1 maart te beleven door iedereen met een visuele beperking. Vooraf is er een inleiding om kennis te maken met het decor, de kostuums en de stemmen van de acteurs. Tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk van Komt het Zien! live audiobeschrijving, door visueel beperkten speciaal te horen via een draadloze koptelefoon. Blindengeleidehonden zijn welkom.

Het verhaal:
Er is van alles aan de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er een geheimzinnige vrouw aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan 'genezen'. Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Repelsteeltje en de blinde prinses is een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten.

Na het uitstapje naar het 'stuk der stukken' Hamlet de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers terug naar een wereld die we uit sprookjes maar ook uit de echte wereld kennen. Want zeg nou zelf: wie had er niet ooit een mannetje op bezoek willen hebben dat al zijn of haar problemen op kon lossen? Op 15 september 2019 wonnen regisseur Pieter Kramer en schrijver Don Duyns de Prosceniumprijs, een oeuvreprijs voor hun familievoorstellingen.

Voor meer informatie ga je naar de website via de roze websitebutton.

TIP: meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons ook op facebook!

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Samenwerkingen