Alleen met VermeerTerug naar het overzicht

woensdag 30 december 2020
Genieten van de tentoonstelling Alleen met Vermeer – ‘Het mooiste schilderij ter wereld’ bij Mauritshuis.
Wil je even wegdromen bij ‘het mooiste schilderij ter wereld’? Dan is een bezoekje aan het Mauritshuis een top idee! Tot en met 3 januari 2021 kun je genieten van de tentoonstelling Alleen met Vermeer – ‘Het mooiste schilderij ter wereld’.

Je bent echt even helemaal alleen met Vermeers Gezicht op Delft in een prikkelarme, stille ruimte met gedimd licht. Het schilderij is als enige uitgelicht en hangt op ooghoogte voor kinderen. Je kunt er lekker voor gaan zitten en helemaal tot rust komen op het bankje. Het museum en ook deze tentoonstellingsruimte is geheel rolstoeltoegankelijk. Het bankje kan eenvoudig verschoven worden zodat je in een rolstoel ook recht voor het schilderij staat. Op 1 tijdslot mag je met maximaal 5 personen uit een huishouden of gezin naar binnen. Als afsluiter ligt er bij de servicebalie een Gezicht op Delft kleurplaat op je te wachten voor thuis en kan je op de website leuke Vermeer doe-opdrachtjes vinden!

Wil je meer zien en doen in het Mauritshuis? Haal dan de gratis de speur- en doe opdrachtjes bij de servicebalie en ga op de foto met het Meisje met de parel! Speciaal in de herfstvakantie kan je ook dagelijks je eigen schilderij maken in de Open Kunstwerkplaats, samen met andere kinderen en een museumdocent. Natuurlijk mag je deze ook meenemen naar huis! Kijk hiervoor op de site van het museum onder de kinderactiviteiten.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton!

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof vakantiepagina, lekker even samen genieten van een andere omgeving.

Mauritshuis

PLein 29
2511 CS Den Haag
Toegankelijkheid en tips prikkelarm, rolstoel Openingstijden en kosten Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sint & Piet

Sint & Piet

Dit jaar geen grote Sinterklaasfeesten, maar vooral gezellig thuis samen met het gezin. Heb je daar wat tips voor nodig om het toch feestelijk te laten zijn? Klik dan op de roze websitebutton voor fijne tips voor deze periode!

Sintinspiratie.

Samenwerkingen