SamenSpeeldagenTerug naar het overzicht

woensdag 23 september 2020
Speel mee op een van de vier locaties in het land tijdens de SamenSpeeldagen van Oerrr.
Samen spelen en de natuur ontdekken is voor kinderen met een beperking niet zo vanzelfsprekend. Dat moet anders, vindt OERRR. Daarom organiseren ze in september op vier locaties in het land de SamenSpeeldagen. Aanmelden kan via de roze websitebutton!

Samen spelen in de natuur

OERRR vindt het belangrijk dat álle kinderen in Nederland onvergetelijke momenten beleven in de natuur. De afgelopen jaren hebben ze al veel wandelroutes en speelnatuurplekken toegankelijk gemaakt. Kinderen met een beperking kunnen hier samen met andere kinderen spelen: hutten bouwen, met water spelen en avonturen beleven.

Om deze droom kracht bij te zetten, tekende OERRR het SamenSpeelAkkoord.

Vorig jaar bedachten ze met de Speeltuinbende het SamenSpeelspel voor de Week van de Toegankelijkheid. Het bleek een schot in de roos! Daarom organiseert OERRR het spel opnieuw tijdens de SamenSpeeldagen. Kinderen met en zonder handicap spelen daarbij samen onder begeleiding van een boswachter. In verschillende opdrachten ervaren ze hoe het is om niet te kunnen zien of horen. Wat kun je met je andere zintuigen? En hoe kun je toch met water spelen, hutten bouwen en over bospaden sjezen als je in een rolstoel zit? De kinderen gaan met elkaar de uitdaging aan en worden zo echte samenspeelkampioenen. Ook ontdekken ze dat iedereen kan spelen in de natuur.

De heilzame werking van de natuur

Natuur biedt kinderen niet alleen buitenlucht, maar helpt ze de verbinding met hun omgeving te maken, stimuleert hun creativiteit en helpt mentale barrières en angsten te overwinnen. Zo ontwikkelen ze zelfvertrouwen. De patronen in bomen, bladeren, open ruimtes werken rustgevend op het menselijke brein. Kinderen worden, net als volwassenen, kalm van natuur. Regelmatig ervaren en ontdekken van de natuur stimuleert het mentale en fysieke welzijn van kinderen en ondersteunt de regulatie van hun immuunsysteem, zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen. 

SamenSpeeldagen

1. S’-Graveland, 26 september
2. De Slotplaats (Bakkeveen) 23 september
3. Tiengemeten 26 september
4. Schieveen 26 september

Meer informatie of je gelijk aanmelden? Klik op de roze websitebutton!

Natuurmonumenten


Toegankelijkheid en tips Rolstoel
Prikkelgevoelig
Voedselallergie
Zintuiglijke beperking
Verstandelijke beperking
Luchtwegallergie
Openingstijden en kosten zie website Naar de website Direct mailen

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

SamenSpeeldagen

SamenSpeeldagen

Samen spelen is avontuurlijk en leuk voor iedereen!
Doe daarom mee met het SamenSpeelSpel van OERRR! Kinderen met en zonder beperking spelen samen en ontdekken met de boswachter dat iedereen kan spelen in de natuur.

Op 4 locaties in Nederland!

Samenwerkingen