RijksmuseumTerug naar het overzicht

zondag 25 oktober 2020
Het Rijksmuseum biedt toegankelijke rondleidingen, prikkelbare openstellingen en videotour in gebarentaal

Wat is het Rijksmuseum toch een mooie plek, met prachtige kunst. En heel fijn: er is volop gedacht aan inclusie en toegankelijk aanbod!


Toegankelijk voor iedereen
Het is daarom heel fijn dat het museum aan iedereen heeft gedacht en het Rijksmuseum heel toegankelijk is. 

Het Rijksmuseum biedt bijvoorbeeld familierondleidingen aan in gebarentaal, die je voorafgaand kunt reserveren. Op de app kun je ook kijken naar de videotour in gebarentaal

Een andere rondleiding die het Rijksmuseum organiseert, is speciaal voor blinden of slechtzienden. Een hulphond is ook van harte welkom! Tijdens de rondleiding gaan jullie op ontdekking met allerlei oude materialen. 

Voor prikkelgevoelige kinderen, is het Rijksmuseum ook een paar keer in de avond open. Tijdens deze prikkelarme avondopenstellingen is het extra rustig in het museum, wel zo prettig!

Daarnaast is het gehele museum is toegankelijk voor (elektrische) rolstoelen. Alle verdiepingen zijn met een lift te bereiken. Een rolstoel is ook te lenen bij de informatiebalie van het museum, deze kun je van tevoren reserveren.

Voor kinderen die het fijn vinden om goed voorbereid op pad te gaan, heeft het museum een voorbereidingsdocument gemaakt. Dit document is te downloaden op de website van het Rijksmuseum. Een goed begin van een dagje museumbezoek!


Mindervalidentoiletten en verschoonruimtes 
Het Rijksmuseum beschikt over mindervalidentoiletten. In deze toiletten is een lage wasbak aanwezig. Op de plattegrond staat aangegeven waar de mindervalidentoiletten zich bevinden. Daarnaast vind je in het museum een verschoonruimte voor volwassenen of grote kinderen. 


Klik op de roze button voor alle informatie over toegankelijkheid in het Rijksmuseum. 

Tip: heb je trek gekregen na een dagje museum? Bekijk onze restaurantjespagina!

Rijksmuseum Amsterdam

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
Toegankelijkheid en tips Het Rijksmuseum is er voor iedereen. Heb je een vraag? Stel deze in het museum aan de Informatiebalie. Je kunt het Rijksmuseum ook mailen via info@rijksmuseum.nl. Openingstijden en kosten

Zie website voor actuele openingstijden. 

Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen een begeleider meenemen. Deze begeleider mag gratis naar binnen. Wel heeft hij/zij een (gratis) toegangskaart en starttijd nodig. Meer informatie hierover vind je op de website van het Rijksmuseum. 

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfst!

Herfst!

Niks leukers in de herfst om te genieten van de natuur tezamen met de materialen uit de natuur. In onze blogs vind je heel veel leuke herfstinspiratie!

Herfstblogs.

Samenwerkingen