Kunst in gebarenTerug naar het overzicht

vrijdag 22 oktober
Boek een gratis instaprondleiding in het Rijksmuseum en geniet in gebarentaal van kunst!

Speciaal voor families waarvan een kind of ouder doof of slechthorend is, organiseert het Rijksmuseum Amsterdam rondleidingen in Nederlandse gebarentaal! Tijdens deze interactieve ontdekkingstocht ga je samen gewapend met potlood, papier, klei en een kanon op avontuur door het museum.

Ontmoet de mannen van de Nachtwacht en leer meer over de verre reizen van de VOC. Het is een toffe tour langs hoogtepunten uit de Nederlandse kunst en geschiedenis.

Deze toffe rondleidingen kun je iedere vakantie of voor ieder weekend boeken. Er zijn gratis instaprondleidingen en  privérondleidingen voor jouw familie, die €30 kost in totaal, exclusief een kaartje voor het Rijksmuseum. Je kunt ook zonder rondleiding komen en de tour in de Rijksapp doen. Die kun je downloaden op je telefoon of huren bij de infobalie. Je kiest bij languages voor Nederlandse Gebarentaal. Vergeet je niet om een tijdslot te boeken?

Handig om te weten

Boek eerst een starttijd voor het museum, minimaal twee weken van tevoren. De rondleidingen duren anderhalf uur,

Kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis. De begeleider mag gratis naar binnen. Kies bij het boeken voor ‘ander geldig toegangsbewijs’.

Ben je nieuwsgierig geworden? Klik op de roze websitebutton om de rondleiding te reserveren! 

TIP: In dit blog vind je nog meer toegankelijke pareltjes in Nederland!

Rijksmuseum Amsterdam

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
Openingstijden en kosten Op 19 en 22 oktober vindt er een gratis instaprondleing in Nederlandse Gebarentaal plaats, van 14.30 tot 16.00 uur. Dit is exclusief een kaartje voor het museum zelf. Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie!

Herfstvakantie!

De herfstvakantie is het ideale moment om samen lekker een dagje op ontdekking te gaan. Wij hebben een heleboel toffe activiteiten voor je verzameld. Klik snel op de roze button om al deze leuke tips te lezen!

Dagje weg in de herfstvakantie!

Samenwerkingen