Kruimeltje met blindentolkTerug naar het overzicht

zaterdag 10 december 2022
Een hartverwarmende familiemusical, vol leuke liedjes, ondeugende streken en avontuur!
Over de musical
Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire kinderverhalen. Na de succesvolle tweede film in 2020, is Kruimeltje, nu in een compleet nieuwe versie, eindelijk weer in het theater te zien.
Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Ondanks alles blijft hij positief en loopt hij zingend en fluitend de straten door. Dan ontmoet hij Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat.

Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Noor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wat schetst zijn verbazing? Zijn vader en Wilkes blijken oude jeugdvrienden te zijn geweest! Zou Wilkes kunnen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij dan eindelijk niet meer op straat hoeven te leven? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn... 

Kruimeltje is ook geschikt voor blinden en slechtzienden!
Blinden die theater zien! Dat is wat Komt het Zien! mogelijk maakt, met audiobeschrijving door blindentolken, een speciale introductie en een inleiding met ‘meet & feel’.

Na het kopen van een kaartje ontvangen blinden thuis een tekst- en audiobestand. Hierin worden het decor, de kostuums, personages en andere belangrijke (visuele) aspecten beschreven.

Een uur voor de voorstelling is men welkom voor de meet & feel/inleiding. De blindentolk geeft toelichting en indien mogelijk kan je het decor en de kostuums van dichtbij bekijken of voelen en de stemmen van de acteurs horen. Tijdens de voorstelling beschrijft een blindentolk wat er te zien is. Je kan dit horen via een draadloze koptelefoon. 

Blindentolk aanwezig
Tijdens de voorstelling is een blindentolk aanwezig van Komt dat Zien! Wil je gebruik maken van de blindentolk? Bestel dan een "ticket met blindentolk" in plaats van een regulier ticket.

Klik op de roze websitebutton voor meer informatie!

TIP: volg ons ook op facebook en insta voor de laatste updates en soms ook een prijsvraag!

Theater Lampegiet

Kerkewijk 10
3901 EG Veenendaal
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Daar wordt aan de deur geklopt..

Daar wordt aan de deur geklopt..

Wat spannend! Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het alweer Pakjesavond. Lees nog snel even onze Sintblogs voor heel veel inspiratie. Zo kan jij extra genieten van dit toffe kinderfeest!

Naar alle tips

Samenwerkingen