Weekend van de WetenschapTerug naar het overzicht

zondag 8 oktober
Jonge wetenschappers (8+) opgelet; ervaar, leer en doe bij Universiteit Utrecht!
Op zondag 8 oktober opent de Universiteit Utrecht van 10.30 tot 16.00 uur haar deuren voor het publiek voor het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap. Vind de antwoorden op al je vragen tijdens dit weekend.

Er is een bomvol programma waarin je meemaakt hoe onderzoek werkt, waar je al je vragen kan stellen aan wetenschappers en waar je zelf aan de slag gaat met experimenten en mee kan doen met workshops.

Wat is er er allemaal te doen?
In het minicollege leer je van alles over zeemonsters uit de dinotijd, leer of we dieren mogen gebruiken als proefdieren, ontwerp zelf een superheld en maak met een microscoop een reis door het brein!

Waar moet ik zijn?
De activiteiten vinden plaats bij het Victor J. Koningsbergergebouw van Universiteit Utrecht. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar maar net zo leuk voor nieuwsgierige volwassenen.

Toegankelijkheid
Weekend van de Wetenschap is er voor iedereen. Er zijn diverse faciliteiten zodat ook gezinsleden met een beperking aan de activiteiten kunnen deelnemen. Alle activiteiten zijn op rolstoeltoegankelijke plekken, er zijn meerdere liften in het gebouw, hulphonden zijn welkom, er is een invalidetoilet, een (gehandicapten)parkeerplaats dicht bij de ingang en een prikkelarme ruimte.

Meer informatie
Klik voor meer informatie en het volledige programma door naar de site via de roze button!

Weekend van de Wetenschap

Victor J. Koningsbergergebouw
Openingstijden en kosten Gratis entree Naar de website

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

VeineDAGEN

VeineDAGEN

VeineDAGEN, dé beurs waar je informatie en inspiratie krijgt over de begeleiding van kinderen en jonge volwassenen met een beperking. De informatieve beurs is ook geschikt voor kids! Ben jij erbij op 29 & 30 september in HARDENBERG & op 6 & 7 oktober in GORINCHEM.

Ontdek het programma

Samenwerkingen