Online KunstbuzzTerug naar het overzicht

Online kunstbuzz voor scholieren!

Kunstbuzz

Het is voor scholen momenteel niet eenvoudig om met hun leerlingen een fysiek bezoek aan een culturele instelling te brengen. Daarom slaan de Kunsthal en hoofdsponsor ING de handen ineen voor een online editie van de Kunstbuzz. Waar normaal gesproken jaarlijks meer dan duizend scholieren met de Kunstbuzz naar de Kunsthal komen, reist de Kunstbuzz nu virtueel naar scholen toe. Schoolklassen in de bovenbouw van het basisonderwijs kunnen zich hier aanmelden voor een online en vooral levendig bezoek aan de tentoonstelling Extra Large.

Actief ontdekken

Dichter Wessel Klootwijk neemt de leerlingen in een ‘plug and play’ videoles mee langs de kleurrijke en imposante wandkleden van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois. Samen met dichter Wessel maken de kinderen de Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling. Deze boekjes worden na aanmelding van je klas op deze pagina kosteloos op school bezorgd. De kinderen doen actief mee en ontdekken vanuit hun klaslokaal op speelse wijze hoe bijzonder de kunstwerken zijn.

Meld je klas aan!

Hoe lang duurt het om een wandkleed te maken? Wat kun je allemaal ontdekken op deze metershoge kunstwerken? Wist je dat sommige van deze wandkleden vroeger in paleizen hingen? Alle wandkleden zijn handgemaakt, en sommige kleden zijn meer dan honderd jaar oud. Dus leraren opgelet: meld je klas nu aan voor een virtuele reis door de Kunsthal!

Schrijf je klas in via de roze websitebutton!

TIP: neem ook eens een kijkje op onze clubjespagina!


fotocredits: Wessel Klootwijk

Kunsthal

Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Thuis!

Thuis!

Ken je onze themapagina THUIS al? Hier verzamelen we allemaal toffe Thuis-tips voor je. Van online initiatieven en speeltips tot handige apps en leuke online aankopen om thuis mee te spelen!

Themapagina Thuis.

Samenwerkingen