Gratis PictoCanvasTerug naar het overzicht

Onderhoud contact tijdens de lockdown via Pictogrammen met PictoCanvas! Nu tijdelijk gratis.
Om mensen met een verstandelijke beperking tijdens de lockdown te helpen het contact met naasten te onderhouden, biedt Spelpartners haar nieuwe programma PictoCanvas tijdelijk gratis aan. Tot en met 31 maart 2022 mogen cliënten, familie en vrienden PictoCanvas gratis uitproberen.

Menselijk contact is erg belangrijk, ook in deze lastige coronatijd. Voor mensen met een (licht-) verstandelijke beperking of autisme spectrumstoornis is het risico om te vereenzamen als gevolg van de meest recente lockdown groot.

PictoCanvas is een online whiteboard waarin je Visitaal-pictogrammen, foto’s, praatplaten en korte zinnen kunt combineren. Je kunt samen tekenen, dingen aanwijzen en plaatjes of pictogrammen verslepen. Zo kun je op afstand spelletjes spelen, een tekening maken of een dagprogramma invullen. Dit kun je combineren met Microsoft Teams, Zoom, FaceTime of met de telefoon. Je kunt het gesprek met je cliënt of familielid samen visueel ondersteunen op afstand.

Vanwege de lockdown wordt PictoCanvas de komende maanden gratis aangeboden voor deze doelgroep. Deze actie is bedoeld voor mensen voor wie videobellen niet volstaat, omdat praten moeilijk gaat of omdat je pictogrammen nodig hebt om je verhaal te ondersteunen.

Wil je weten of jij of jouw kind of cliënt gebruik kan maken van deze actie? Stel je vraag door te mailen naar contact@pictostudio.nl.

Klik op de roze websitebutton voor uitleg over PictoCanvas en voorwaarden.


TIP: nog meer thuistips tijdens de lockdown vind je op onze Thuis-pagina!

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Weer open!

Weer open!

Wat een goed nieuws zeg, we mogen er weer op uit! Naar musea, binnenspeeltuinen, uiteten en theater. Wat ga jij als eerste kiezen om met de kinderen weer te gaan doen?

Naar de dagjes weg pagina!

Samenwerkingen