Tropenmuseum AmsterdamTerug naar het overzicht

Ben jij een echte avonturier? Breng dan een bezoekje aan het Tropenmuseum in Amsterdam!
Het Tropenmuseum is een bijzonder museum over wereldculturen, gevestigd in het indrukwekkende rijksmonument aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost. Het Tropenmuseum is er voor iedereen, ook voor mensen met een beperking!

Maak een reis door de tijd en de wereld in het Tropenmuseum, ontdek uiteenlopende culturen! Luister naar verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Het museum heeft op zaterdag en zondag creatieve activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het Tropenmuseum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn geen drempels en de lift brengt je naar alle verdiepingen. Geen rolstoel mee? Geen probleem, het museum beschikt over een aantal rolstoelen. Het museum beschikt ook over een mindervalidentoilet en genoeg parkeerplek voor mindervaliden. Op vertoon van een invalidenkaart kun je gratis gebruik maken van deze parkeerplaatsen.

Voor bezoekers die blind of slechtziend zijn én hun ziende vrienden, familie en begeleiders biedt het Tropenmuseum een interactief programma. Bezoekers die doof of slechthorend zijn, biedt het Tropenmuseum programma’s in Nederlandse gebarentaal of International Sign aan.

Meer weten? Klik dan op de roze websitebutton.

Tropenmuseum Amsterdam

Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2
1092 CK Amsterdam
Toegankelijkheid en tips Het museum is dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur geopend Openingstijden en kosten Zie roze websitebutton. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Heb jij onze laatste nieuwsbrief al ontvangen? Daar staan super veel leuke interessante uitjes in die je met het gezin kunt ondernemen deze zomervakantie. Klik dus snel op de roze button om deze te lezen. Je kunt je natuurlijk ook nog even aanmelden hiervoor en dan ontvang je hem voortaan gelijk in je inbox!

Neem snel een kijkje!

Samenwerkingen