Zomer School improvisatieTerug naar het overzicht

InterActing organiseert een Lente Cursus met improvisatietheaterlessen voor kids met autisme!

Voor autistische jongeren is het doorbreken van de vaste patronen in het dagelijks leven bijzonder zwaar. Het is iets dat de ontwikkeling van het zelfvertrouwen in de weg staat. Door deze groep jongeren improvisatietheater aan te bieden, geeft InterActing ze de kans om dat zelfvertrouwen te vergroten. Boom Chicago in Amsterdam organiseert verschillende evenementen om kennis te maken met InterActing.

Jonge mensen hebben te maken met een sociale wereld die snel verandert, waarbij aanpassingsvermogen en snel kunnen schakelen belangrijk zijn. Voor jongeren met autisme is dit veel moeilijker; zij willen namelijk structuur, herhaling en voorspelbaarheid. Veel jongeren zijn door het wegvallen van de vaste structuur uit het ‘oude leven’ tijdens corona in een isolement terecht gekomen. InterActing wil en kan daar verandering in brengen. Door kinderen te leren improviseren, want ook hierbij draait het allemaal om snel schakelen en jezelf kunnen aanpassen aan veranderende situaties. 

Programma InterActing 2022

Tussen maandag 22 en vrijdag 26 augustus is er voor het eerst een Zomer School. Hier zijn deelnemers iedere dag welkom voor een programma met improvisatie, stand-up en schrijven.

Lees meer over de improvisatielessen en het hele programma van InterActing via de roze websitebutton!

Tip: Meer toegankelijke zomerkampjes vind je op onze Vakantie-pagina!

Heb jij je ook al ingeschreven voor de Kidsproofplus nieuwsbrief?

Boom Chicago

Rozengracht 117
1016 LV Amsterdam
Openingstijden en kosten

Maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus 

 

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Heb jij onze laatste nieuwsbrief al ontvangen? Daar staan super veel leuke interessante uitjes in die je met het gezin kunt ondernemen deze zomervakantie. Klik dus snel op de roze button om deze te lezen. Je kunt je natuurlijk ook nog even aanmelden hiervoor en dan ontvang je hem voortaan gelijk in je inbox!

Neem snel een kijkje!

Samenwerkingen