Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

22x creatieve kerstballencreaties

18 december

Nu we dit jaar kerst vooral thuis vieren, willen we het huis extra in kerstsfeer brengen. Hoe leuk is het om samen met de kinderen een eigen kerstbal of kersthanger te maken en zo een persoonlijk tintje aan je kerstboom te geven? Wij hebben 21 te gekke tips voor je op een rijtje gezet.

22x creaties met kerstballen

Kerstbal met lijnenspel

Wil je simpele uni-gekleurde kerstballen net een feestelijker tintje geven, maak dan lijnen van lijm op de kerstbal en strooi hier glitters overheen. Gaaf, toch?




Kerstbal versierd met papier

Geef de kinderen wat gekleurd papier en lijm en ze komen tot de mooiste creaties. Wat dacht je van deze kerstbal met lijnenspel en schattig hartje!




Kerstbal met tekeningen

Tekenen kun je natuurlijk ook op een kerstbal. Kijk hoe schattig dit setje is! Met krijtstift kun je er van alles op schrijven en tekenen om dat kerstsfeertje nog meer in beeld te  brengen. Mooie bijpassende touwtjes erbij en klaar zijn ze!




Kerstbal vol sterretjes

Heb je een doorzichtige bal en glittertjes van sterretjes? Dan is dit de perfecte combinatie om deze schitterende kerstbal te maken!




TIP: nog meer kerstige knutsels vind je hier!

Kersthart van foamklei

Van foamklei kun je van alles maken. Ook leuk om er kersthangers voor in de kerstboom van te maken. En met al deze kleurtjes geeft dit een heel speciaal effect aan dit kersthart!




Kerstbal met nagellak

Nagellak gebruik je toch alleen voor op je nagels, horen we je denken. Nee hoor, je kunt er ook een kerstbal mee versieren. Wat blinkt ie mooi, toch?




Glitter kerstbal

Heb je doorzichtige kerstballen in huis? En glitters? Dat komt goed uit, want in een handomdraai tover je dan deze glamourbal tevoorschijn!




Kerstbal met bolletjes

Je kent ze wel, die knutselbolletjes in allerlei kleuren. Voor deze kerstbal gebruikten we witte bolletjes voor het leuke winters effect. Eenvoudig met wat lijm erop te brengen.




Kerstbal kleuren

Met stiften kun je een kerstbal voor de helft inkleuren. Maak er zo meerdere tegelijk en je hebt een mooi setje ballen met twee kleuren.




TIP: ben jij nog op zoek naar een kerstcadeau? Veel kinderwinkels hebben gelukkig ook een webshop, waar je vast goed kunt slagen!

Gevouwen kerstbal

Ken je die happertjes die je vast zelf ook op de basisschool hebt gevouwen en waar we een spelletje mee speelden met vragen erop? Van die happertjes maak je deze futuristische kerstbal! Pak verschillende kleuren papier, vouw daar 4 happertjes van en plak ze aan elkaar. Voor een speciaal effect kun je op de puntjes nog wat glitters lijmen en dan kunnen ze de boom in!




Strijkkralen kerstbal

Voor een kleurrijke kerst een kleurige kerstbal van strijkkralen! Jullie hebben thuis wellicht nog wel een pot staan. Natuurlijk kun je nog veel meer kerstfiguurtjes maken, zoals een mooie kerstster van strijkkralen.



Rendier kerstbal

Een beetje gouden verf, een zwarte stift en een neusje van een wiebeloogje of een knutselbolletje, meer heb je voor deze kerstbal niet nodig. Doop je vinger in de verf, maak een vingerafdruk op de kerstbal, teken de oogjes en het gewei en maak het neusje erop.  Makkelijk, toch?




Eenhoorn kersthanger

Ben je creatief met papier? Dan heb je deze eenhoornhanger vast snel in elkaar zitten! Maak van 2 rondjes de bal en knip daarna de eenhoorn uit. Van chenilledraad maak je de hoorn. En klaar is deze lieve eenhoorn!




Kerstballencollage

Heb je thuis allerlei kerstballen over die je nu niet in de boom hebt hangen, maar waar je wel iets moois mee kunt maken. Maak de ballen met lijm vast op een plankje of op dik karton. Je kunt de ballen in elke vorm stapelen, hartje, rondje etc. Kijk ze stralen!



Houten kersthanger

Je hebt voor deze leuke letterhanger een houten rondje (met gaatje) nodig. Plak daarop de eerste letter van je naam met papier. Daaromheen zet je dan allemaal stipjes met verschillende kleuren. Lintje eraan en klaar!



Kersthanger van stof


Voor deze feestelijke kersthanger heb je een leuk stofje nodig, wol/draad en watjes. Knip 2 stukjes stof in dezelfde vorm, stop er watjes tussen en maak het dicht met een feston steek (check even een YouTube video). Je kunt natuurlijk elk gewenst figuurtje maken!




Het zwarte kerstbalschaap

Dit zwarte schaapje hoort er wel helemaal bij! Knip een rond kartonnetje, wikkel daar zwart/grijs draad een aantal keren omheen en maak aan de bovenkant een touwtje waarmee je de bal kunt ophangen in de boom. Maak van zwart papier een kopje van het schaap en teken daar zelf de ogen, mond en neus op!



Kerstbal voor LEGO-fans

Heb je thuis nog doorzichtige ballen liggen die je zelf kunt vullen met iets leuks? Dan zijn kinderen die gek zijn op LEGO helemaal dol op deze bal met daarin een LEGO-figuurtje.




Kerstbal met stippen

Heb je wel eens gestipt op servies? Zó leuk! Dit kun je ook prima doen op kerstballen. Met de punt van je kwast maak je kleine stipjes in welk patroon je maar wilt.




Kerstbal met figuurtjes

Ben je klaar met alle raamtekeningen voor Kerst? Gebruik je krijtstift dan om mooie figuurtjes op kerstballen te tekenen en voor je het weet heb je van een uni-kleur kerstbal een mooi bedrukte variant gemaakt.




Kerstster brooddeeg

Het jaar 2020 is bijna voorbij. Stiekem kijken we wel uit naar een nieuw jaar na dit bijzondere jaar 2020. Maak een ster van zout brooddeeg, spuit deze daarna zilver (je kunt 'm natuurlijk ook schilderen of een andere kleur of vorm van de hanger gebruiken) en schrijf met zwarte stift een mooie tekst voor 2021 erop! 




Veel knutselplezier samen!

TIP: In deze blog vind je nog meer ideeën voor een toffe kerstvakantie!
Naar de website