Over ons

Kidsproof.nl verzamelt kindvriendelijke adressen in 23 regio’s, verspreid door heel Nederland! Van uitjes en restaurantjes in de regio’s, tot clubjes en kinderfeestjes: voor een heleboel inspiratie voor kinderen ben je bij Kidsproof.nl aan het juiste adres. Voor kindvriendelijke overnachtingsadressen door heel Nederland kun je terecht op Kidsproofvakantie.nl. Op Kidsproofplus.nl vind je fijne en verrassende toegankelijke uitjes voor kinderen met een beperking!

Kidsproofplus.nl is speciaal voor ouders of verzorgers met kinderen van 0 tot 18 jaar, met een beperking of handicap. Op Kidsproofplus.nl vind je het meest complete overzicht van toegankelijke uitjes, geschikt voor kinderen met een fysieke, zintuigelijke of verstandelijke beperking, een prikkelgevoeligheid of een allergie. De verzameling bestaat niet alleen de leukste uitjes, maar ook uit restaurants, geschikte clubjes en kinderfeestjes, aangepaste overnachtingsadressen, tips voor binnen of buiten de deur en fijne (web)shops.

Susanne Frens is de drijvende kracht achter Kidsproofplus.nl: “We hopen veel ouders van kinderen met een extra zorgbehoefte dagelijks, wekelijks of maandelijks te inspireren om er samen op uit te gaan. In de buurt of net een beetje verder. Het is zó leuk om samen Nederland te ontdekken! Mede dankzij de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben we dit platform kunnen realiseren. We zijn enorm trots op het resultaat!

Als moeder van drie kinderen (9, 8 & 6 jaar) ben ik altijd op zoek naar leuke en verrassende uitjes. Sinds 2014 werk ik voor Kidsproof.nl en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Maar ik realiseerde mij ook dat er een groep ouders is die behoefte heeft aan méér dan alleen een korte omschrijving van een uitje of locatie, bijvoorbeeld omdat je een kind met handicap of beperking hebt. Zo ontstond Kidsproofplus.nl, waar we nét dat stapje verder gaan, waar je alléén toegankelijke uitjes vindt en waar we je méér specifieke informatie hierover geven.”

Susanne werd verrast tijdens haar zoektocht naar toegankelijke uitjes: “Het is mooi om te zien hoeveel speciale initiatieven er zijn en dat steeds meer kindvriendelijke locaties toegankelijk worden of toegankelijke activiteiten aanbieden. Met Kidsproofplus.nl stimuleren we ook andere Kidsproof-locaties om toegankelijk te worden, zodat er steeds meer leuke uitjes bijkomen. Uiteindelijk zijn en blijven ouders de expert van hun kind. Kidsproofplus.nl is dan ook een filter in de zoektocht naar een geschikt uitje, maar ik raad ouders altijd aan om daarna zelf nog even te checken of na te bellen of het uitje ook voor hen geschikt is.”

Zoek je inspiratie voor een leuk en toegankelijk uitje? Op Kidsproofplus.nl vind je het meest complete overzicht! Op de site kun je uitjes en events selecteren voor grofweg vijf doelgroepen: kinderen met een fysieke handicap, met een zintuigelijke beperking, een prikkelgevoeligheid, een allergie en/of kinderen met een verstandelijke beperking. Om het zoeken makkelijker te maken kun je op de site ook filteren op provincie, leeftijd en soort activiteit.

Fijne tips vind je ook bij onze blogs. Hier verzamelen wij vaak lijstjes met een heleboel inspiratie, zoals 11x toegankelijke kindermusea en 12x rolstoeltoegankelijke wandelroutes door heel Nederland. Ook vind je hier creatieve tips voor ieder seizoen, zoals 11x dieren knutselen met bladeren en ideeën om je eigen moestuintje te laten groeien. Daarnaast staan bij de blogs mooie ervaringen van andere ouders of kinderen met een beperking, die lezers willen inspireren. Kidsproofplus-reporter Anouk vertelt over haar ervaring met coeliaki en vakantie-ervaringen met een kind met autisme van blogger Lydia

Veel plezier en mooie uitjes gewenst!
En, o ja, laat je onder onze tips je reactie achter met handige informatie, ervaring of tips voor andere ouders? Leuk!