Over ons

Kidsproofplus.nl is een nieuw platform met de leukste, fijnste en meest verrassende toegankelijke uitjes voor kinderen!

Susanne Frens is de drijvende kracht achter Kidsproofplus.nl: “We hopen veel ouders van kinderen met een extra zorgbehoefte dagelijks, wekelijks of maandelijks te inspireren om er samen op uit te gaan. In de buurt of net een beetje verder. Omdat het zó leuk is om samen Nederland te ontdekken! Mede dankzij de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben we dit platform kunnen realiseren. En we zijn enorm trots op het resultaat!

Als moeder van drie kinderen (7, 6 & 4 jaar) ben ik altijd op zoek naar leuke en verrassende uitjes. Sinds 2014 werk ik voor Kidsproof.nl en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Maar ik realiseerde mij ook dat er een groep ouders is die behoefte heeft aan méér dan alleen een korte omschrijving van een uitje of locatie. Bijvoorbeeld omdat je een kind met handicap of beperking hebt. En zo ontstond Kidsproofplus.nl, waar we nét dat stapje verder gaan, waar je alléén toegankelijke uitjes vind en waar we je méér specifieke informatie hierover geven.”

Susanne werd verrast tijdens haar zoektocht naar toegankelijke uitjes: “Het is mooi om te zien hoeveel speciale initiatieven er zijn en dat steeds meer kindvriendelijke locaties toegankelijk worden of toegankelijke activiteiten aanbieden. Met Kidsproofplus.nl stimuleren we ook andere Kidsproof-locaties om toegankelijk te worden, zodat er steeds meer leuke uitjes bijkomen. Uiteindelijk zijn en blijven ouders de expert van hun kind. Kidsproofplus.nl is dan ook een filter in de zoektocht naar een geschikt uitje, maar ik raad ouders altijd aan om daarna zelf nog even te checken of na te bellen of het uitje ook voor hen geschikt is.”

Zoek je inspiratie voor een leuk en toegankelijk uitje? Op Kidsproofplus.nl vind je het meest complete overzicht! Speciaal voor ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar met een beperking of handicap. Op de site kun je uitjes en events selecteren voor grofweg 5 doelgroepen: kinderen met een fysieke handicap, met een zintuigelijke beperking, een prikkelgevoeligheid, een allergie en/of kinderen met een verstandelijke beperking. Om het zoeken makkelijker te maken kun je op de site ook filteren op provincie, leeftijd en soort activiteit. Je vindt er niet alleen de leukste uitjes, maar ook restaurants, clubjes, kinderfeestjes, overnachtingsadressen en (web)shops.

Veel plezier en mooie uitjes gewenst!
En, o ja, laat je onder onze tips je reactie achter met handige informatie, ervaring of tips voor andere ouders? Leuk!