Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Spelen waterparels / Orbeez

21 april
De Groentjes deelde deze leuke tip met ons. Heel makkelijk in de tuin of huis. Een fijne sensorische activiteit voor jouw kindje. En je kunt er op verschillende manieren mee aan de slag om te voelen en ontdekken!
Mirthe van De Groentjes vindt het heerlijk om buiten te zijn en het liefst hobbelt ze door de bossen. Dat gaat nu helaas niet, want er komen te veel mensen en het is dus te veel risico. 

Waterparels

Daarom bedenken ze leuke activiteiten voor in de tuin! Zo spelen ze bijvoorbeeld met de balletjes van Orbeez. Deze kleine balletjes absorberen water waardoor ze groter worden. Het voelt nat aan en glibberig... Gek! 

Deze kleine balletjes nemen meer dan 100x hun eigen gewicht op in water en groeien tot ongeveer 14 mm groot! Je kunt ze onder andere gebruiken voor een ontspannende functie voor de handen en de voeten, zoals Mirthe deed, maar ook als speelgoed of als opvulling voor bloemen- en plantenpotten. Handig!

Goed om te weten: de balletjes zijn niet giftig en zijn afbreekbaar door de natuur en dus ook niet milieubelastend! 
De waterparels hebben tijd nodig om te groeien, dus fijn om deze activiteit vooraf voor te bereiden.

Gebruiksaanwijzing Orbeez

1. Doe de gewenste hoeveelheid balletjes in een bak(je).
2. Voeg per 300 balletjes ongeveer 600ml koud kraanwater toe.
3. Wacht minimaal 4 uur tot de balletjes de gewenste grootte hebben bereikt.


Kijk voor meer informatie over De Groentjes op hun website! Hier vind je onder andere blogs van de mama van Mirthe en laat ze weten hoe het is om te leven met een zeldzame afwijking.