• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Toegankelijke speelplekken

19 januari
De hoeveelheid samenspeelplekken groeit! Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte kind verzamelde 7 speelplekken die al toegankelijk zijn of die binnenkort toegankelijk worden gemaakt. Met deze tips in verschillende provincies kunnen kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten en samen spelen!
Wat is er nu leuker dan samen spelen? Lekker naar buiten, andere kinderen ontmoeten en de speelplekken ontdekken. Op onderstaande locaties kunnen ook kinderen met een beperking (binnenkort) terecht! Toegankelijk en superleuk!

1. Op het fysiek en sociaal toegankelijk schoolplein van Basisschool de Vuurvogel in Spijkenisse kunnen kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten en samen spelen.

2. In het voorjaar van 2022 worden de pleinen van Basisschool de Spits in Utrecht vernieuwd en vergroend. Er wordt een rolstoeltoegankelijke speelnatuur rond de school aangelegd zodat leerlingen en buurtkinderen met en zonder beperking fijn samen kunnen spelen.

3. De aanschaf van nieuwe speeltoestellen bij Speeltuin Ramplaankwartier in Haarlem zorgt voor een veilige en toegankelijke speeltuin. Met onder andere een dubbele kabelbaan in gedachten, wordt de speeltuin langzaam een echte samenspeeltuin!

4. Door het aanbieden van een inclusieve Speeltuin Heiligerlee in Groningen, die voor iedereen bespeelbaar is, kunnen kinderen met en zonder beperking uit de buurt elkaar ontmoeten en samen spelen.5. De realisatie van twee nieuwe inclusieve Speeltuinen Dalen in Coevorden (Drenthe) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder beperking fijne speelplekken hebben waar zij samen kunnen spelen. In Kolkakkers en de speeltuin aan de Stellingmolen vind je onder andere een belevingspad, speelbosjes, een mini-crossbaan en een picknickbank waar iemand met een rolstoel kan aanschuiven!

6. Door de realisatie van een uitdagende speelplek met passende toestellen wil Speeltuin de Singel in Hallum (Friesland) samen spelen voor kinderen met en zonder beperking uit de buurt stimuleren.

7. De realisatie van een Water Spray Park bij Aquapark bij de Zanstuve in Vroomshoop komt steeds dichterbij! Zo wordt het park zelf toegankelijk en is er voor de allerkleinsten en oudere kinderen met een beperking van alles te doen!

Op zoek naar meer toegankelijke speelplekken? Ook in deze gemeenten zijn toffe samenspeelplekken te vinden!

Naar de website