Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Uit eten met prikkelgevoelige kinderen

11 december
Toen wij nog geen kinderen hadden aten mijn man en ik veel buiten de deur. Toen onze lieve dochter kwam, namen we haar vol goede moed mee naar onze favoriete restaurants.

Ken je die koppeltjes met een kinderwagen naast hun tafel waarbij het baby’tje heerlijk slaapt? Dat waren wij niet. Onze dochter vond het niet leuk en dat liet ze merken ook, huilen, huilen, huilen. Mijn ene hand wiegde de kinderwagen terwijl ik met mijn andere hand mijn vork met carpaccio in mijn mond stak. Na het voorgerecht besloten we maar naar huis te gaan. En daar werd ze weer ons blije meisje. Waarom lukt het bij ons niet? We probeerden het nog een paar keer maar besloten dat het gezelliger was om thuis met elkaar te eten. Thuisbezorgd kreeg er een goede klant bij.

Na een paar jaar werd ons zoontje geboren. Onze dochter was inmiddels ouder geworden en de McDonalds lukte! Nou, dan denk je dat andere restaurants toch ook moeten lukken? We zochten internet af op kindvriendelijke restaurants en vroegen advies aan vrienden.

Maar wat bleek, kindvriendelijke restaurants bleken voor onze dochter nog heftiger. Zoveel kindjes, zoveel geluid mijn dochter raakte totaal overprikkeld. Soms hield ze zich nog sterk in het restaurant maar volgde thuis een heftige meltdown. Aan onze dochter zie je niet dat ze autisme heeft. In het openbaar gedraagt ze zich sociaal wenselijk. Niemand die ziet wat er in haar hoofdje gebeurt.

Wat nu? Als Bourgondiërs konden we ons een leven zonder uit eten gaan niet voorstellen. Maar op deze manier kon het echt niet. Thuis Bezorgd had er inmiddels een goede klant bij. Maar wij misten de magie van het uit eten gaan. Tijd voor actie.

Onze zoektocht naar kleine, rustige restaurantjes begon. En wat bleek, er zijn heel veel kleine, gezellige restaurantjes met een leuk kindermenu waar het nog wel rustig is. Waar de muziek net wat zachter staat, waar er geen indoor speel paradijs is, waar je kind geen muntje krijgt om een kadootje uit te zoeken, waar je naar elkaar kunt luisteren en kunt zijn wie je bent. Ook al betekend dat dat je na 15 minuten besluit om je kind naar een filmpje te laten kijken. Een plek waar alles goed en rustig is. Mijn tip is om vooraf altijd even te bellen en uit te leggen dat jouw kind prikkelgevoelig is. Vraag naar een rustig gelegen tafel in het restaurant. De meeste restauranteigenaren denken graag met je mee. Ik hoop dat er nog veel meer van dit soort gezellige restaurantjes mogen vinden. Alle tips zijn van harte welkom!

Op de uit eten pagina hebben we al een hoop tips voor je verzameld voor leuke plekken om met kinderen heen te gaan. Mocht jij nog een leuke tip hebben? We horen het graag!!