Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

10 spellen van 999 Games getest!

22 december
Voor spelletjesfanaten zoals wij was dit natuurlijk als wakker worden in een snoepjeswinkel! Maar liefst 10 populaire spellen op de stoep en één opdracht: onze favoriet kiezen. Van nostalgie tot echte klassiekers in een nieuw jasje voor de kinderen en fijne spelletjes voor even tussendoor. Moeilijk kiezen... Lees snel door voor onze top 3 en hoe je kans maakt om een spel te winnen!
999 Games

Spelletjes voor alle leeftijden

Wij zijn thuis met 5. Papa speelt regelmatig mee voor de gezelligheid, maar houdt net als onze oudste dochter (Lynn - 9 jaar) niet zo heel erg van spelletjes. Owen (8 jaar) en ik zijn de echte spelletjesfanaten in huis. En Kyan (6 jaar) speelt heel graag mee, maar nog niet alle spellen zijn normaal gesproken qua niveau voor hem weggelegd. Wij zijn behoorlijk fan van 999Games, dus de meeste spellen kwamen ons bekend voor. We zijn dan ook benieuwd naar de rest. En heel tof voor Kyan, er zitten veel Junior edities bij, dus hij kan helemaal meespelen!

Keer op Keer Kids

Moeilijk kiezen waar te beginnen. We laten Kyan als eerste uit de mega stapel kiezen. Het wordt Keer op Keer Kids. We spelen beide Keer op Keer edities regelmatig, voor hem nog net iets te lastig. Maar wat een toffe versie is dit. Echt een versimpelde versie van het origineel die hij helemaal zelfstandig kan spelen. Met hetzelfde principe (dobbelstenen, kleuren en hokjes kruisen), maar nu met leuke dieren en overzichtelijk speelveld. Echt leuk aan dit spel is dat je allemaal tegelijk speelt. Handig en fijn voor kindjes zonder geduld!Spookslot

Owen kiest ervoor om Spookslot te spelen. Hij kent dit spel uit de spelletjeskast van opa & oma. Mijn broertje (inmiddels ook een dertiger) had dit spel vroeger, wij hebben het dan ook heel vaak gespeeld. Voor mij dus echt nostalgie en herkenning. Voor wie dit spel ook als kind al speelde: alle toffe boobietraps zitten erin. Het spel is mooi vormgegeven en net als vroeger bouw je een 3D kasteel op waar je doorheen loopt met je poppetje. De kinderen vinden het fantastisch, het is makkelijk speelbaar. Maar voor de echte spelletjesspeler; het is geen tactische nadenker. Vooral een spannend familiespel vol bewegende valstrikken.
30 Seconds Junior

Lynn kiest graag voor iets dat ze al kent: 30 seconds is er in verschillende vormen en wordt bijvoorbeeld regelmatig op school gespeeld. 30 Seconds Junior speel je het beste in teams. Hier thuis werd het de jongens tegen de meiden. Wat ons betreft een echte aanrader voor oudejaarsavond. Raad zoveel mogelijk woorden die de ander probeert te omschrijven. De begrippen van deze junior versie zijn laagdrempelig en spreken makkelijker tot de verbeelding. Een spel dat iedereen scherpt houdt, uitdaagt tot creatief denken en regelmatig zorgt voor de slappe lach!

Spoorzoeken

Jeroen heeft zin om lekker naar buiten te gaan. Ik zet voor de kinderen daarom een speurtocht in de tuin uit. Met de mooie geplastificeerde kaarten van Spoorzoeken bepaal je zelf de route en de hoeveelheid opdrachten (de opdrachten staan aan de achterkant van de pijlen). Spoorzoeken pakken we er de volgende keer ook bij met ons neefje, het spel is namelijk al geschikt vanaf 3 jaar. Tot die tijd denk ik dat er hier thuis heel wat speurtochten worden uitgezet. Dit spel kunnen de kids onderling namelijk ook prima spelen. Ook een aanrader dus voor een quarantaineperiode of vakantie!

El Dorado

Tja, en als ik dan mag kiezen dan kies ik toch het liefste voor de grote tactische spellen. De zoektocht naar El Dorado trok dan ook direct mijn aandacht. Echt een mooi spel waar je echt even voor gaat zitten. Super handig: 999Games heeft van veel spellen een instructiefilmpje online staan. Met het handig uitspelen van kaarten wil je El Dorado bereiken. Dit spel komt bij ons in de kerstvakantie zeker nog eens tevoorschijn. En super leuk: er zijn verschillende startopstellingen (in verschillende niveaus) te vinden. Meer uitdaging en afwisseling dus!
Halli Galli & Speedcups

Deze bekende spelletjes staan bij veel mensen in de kast. En staan ze er nog niet? Zeker de moeite om aan te schaffen. Beide spellen pak je snel tussendoor voor een kort spelletje en kun je al vanaf 2 personen spelen. Bij ons zorgde Halli Galli en Speedcups voor veel paniek, omdat je snel moet handelen en voor veel hilariteit als je tijdens dit snelle handelen net misgrijpt of omstoot. Bij ons zijn dit ook echt spelletjes die meegaan op vakantie en komen snel tevoorschijn als er vriendjes komen spelen, omdat ze weinig uitleg nodig hebben en de kids deze ook heel goed zelfstandig kunnen spelen.

TIP: Zijn deze spellen een beetje te lastig? Neem een kijkje op onze Zorg-pagina voor websites waar spellen te vinden zijn met een speciale focus op verschillende zintuigen of motorische ontwikkeling. 

Valse motten & Beverbende

Deze 2 kaartspellen kende wij zelf nog niet. Vorig jaar vertelde een collega al dat Valse Motten hun favoriete spelletje is. Volgens haar gegarandeerd hilarisch. En inderdaad: de vormgeving is echt top. Maar vooral het doel, valsspelen, zorgt uiteraard voor een hilarische sfeer aan tafel. Beverbende bleek het studentenspel van een andere collega. Beide ook wat ons betreft leuke kaartspellen. Deze zullen we vast nog regelmatig even na het eten spelen. De spelletjes lenen zich ook prima voor onderweg. Makkelijk speelbaar en lekker snel. Dus ook leuk voor als er vriendjes langskomen!Catan Junior

Tja, en dan komt eindelijk Catan Junior op tafel. Catan is de reden dat ik ooit 999Games fan werd. Inmiddels spelen wij met de kinderen het origineel of een variant daarop. Maar deze Junior versie hebben wij ook heel wat gespeeld. Nu kan Kyan ook meespelen. De piraat en 3D eilanden en schepen zijn gelijk aansprekend. Het spel is vereenvoudigd, maar alle elementen zitten erin. Daarmee laagdrempelig voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook genoeg tactiek waardoor het ook voor volwassenen echt leuk is om mee te spelen. Een echt familiespel en mooie introductie op Catan.


En dan nu onze top 3!


Of er een spel bij zit dat niet zo leuk was? Eigenlijk niet. We hebben super veel gelachen, elkaar door tactische keuzes heen geholpen en elkaar ook flink dwars gezeten om te winnen. Voor iedereen zit er wel een winnend spel bij denk ik. Voor de snelle spelletjesspeler, de valsspeler en de fanatieke speler. Onze kinderen kiezen vaak voor de snelle hilarische spellen die ze zelf kunnen spelen en ik pak sneller de spellen die perfect zijn voor een regenachtige zondagmiddag.

Maar goed, nu een winnaar kiezen: Persoonlijk zou ik zeggen El Dorado, ik hou van de tactische spellen waar je echt even voor gaat zitten. Maar voor deze top 3 hebben we uiteindelijk gekozen voor echte gezinsspelletjes die zich perfect lenen voor de kerstvakantie!

TROMGEROFFEL....

Op nummer 3 - Keer op Keer Kids. Echt een super leuk dobbelspel waar iedereen tegelijk speelt en dat niet te lang duurt. Benieuwd of het bij één potje blijft...

Op nummer 2 - 30 Seconds Junior. Wat ons betreft een knaller voor oudjaar. Een echt partyspel dat je samen speelt en waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Op nummer 1 - We kiezen dan toch echt voor Catan Junior. Genoeg tactiek voor jong en oud, super leuke vormgeving en het perfecte spel voor een regenachtige vakantiedag.

Wil je nog eens meer teruglezen over de spellen. Lees de uitgebreide top 10. Of klik op de websitebutton om direct naar de site van 999Games te gaan waar je nog veel meer spellen (en toffe aanbiedingen) kunt vinden.

We zijn benieuwd welk spel jullie deze vakantie spelen!
Wil je kans maken op één van onze top 3 spellen in jouw spelletjeskast? Houd Kidsproofplus op Facebook in de gaten voor een toffe winactie!

Veel spelletjesplezier!
Naar de website