Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

30 tips om toch nog Koningsdag te vieren

17 april
Het is bijna Koningsdag! Het grote oranje feest van Nederland vieren we dit jaar vanuit onze eigen woonkamer. Wij hebben 30 tips verzameld voor het échte Koningsdaggevoel, maar dan thuis. Denk aan: je eigen optocht door het huis, verkleden als koning óf een rommelmarkt via videobellen.
1. Hou een ruilmarkt met het gezin. Wie weet loopt de kleine straks in dat vrolijke t-shirt van papa en heeft mama de glitterspeldjes van dochter in het haar.

2. Een oranje tompouce hoort bij Koningsdag. Hoe leuk als je deze zelf probeert te maken. Tip: maak er een wedstrijdje van in Heel Holland Bakt stijl. Lukt zelf bakken niet? Maak er dan een activiteit van met ruiken/voelen/proeven.

3. Maak een stempelkaart en doe een spelletjesmarathon in en om huis. Leuk met de Oudhollandse spelletjes die de koning ook altijd doet tijdens zijn optocht.

4. Maak samen één kamer in huis hélemaal oranje. Denk aan oranje kleden, oranje kussens, oranje slingers, oranje knuffels, oranje kunstwerken… Gelijk een mooie activiteit om kleuren te herkennen.

5. Trek thuis allemaal je meest vrolijke, gekke en natuurlijk oranje Koningsdagoutfit aan.

6. Schminken maar! Van de Nederlandse vlag op je wang tot een compleet oranje hoofd. Grappig als je jouw kids laat proberen jou te schminken.

7. Hou een rommelmarkt voor je eigen deur. Leuk voor de straat! Let natuurlijk wel goed op met afstand houden bij het verkopen van de spulletjes.

8. Organiseer je eigen Koningsdagoptocht. Oefen allemaal de hele week op een act. Op Koningsdag gaan jullie als koninklijk gezin ‘langs’ alle acts in verschillende kamers. Net echt ;)

9. Knutsel een kroon en verkleed je op Koningsdag als koning of koningin.

10. Ze zijn er elk jaar weer. De kraampjes op de rommelmarkt waar je zelfgebakken cupcakes kunt kopen. Hmmmm! Dit jaar doen we dat gewoon zelf. Eerst bakken maar en daarna “verkopen” aan papa, mama of de hele straat.11. Zijn jullie een beetje muzikaal? Schrijf een nieuw Koningsdaglied en zing ‘m natuurlijk samen op Koningsdag. Lukt schrijven niet? Nurie dan samen een nieuwe melodie.

12. Hou een rommelmarkt via videobellen. Bijvoorbeeld met je klasgenoten, vrienden of familie. Laat iedereen spullen zoeken die weg mogen en doe via videobellen een ruilmomentje.

13. Maak sieraden voor elkaar met dropveters en Nibbit-chips.

14. Proost op de Koning met oranje ranja. Lekker én oranje!

15. Schrijf een brief aan de koning, of knutsel een verjaardagkaart voor hem, en stuur die op. Je kunt hem natuurlijk ook online sturen.

16. Ontwerp een mooie jurk voor Koningin Maxima of voor de prinsessen.

17. Ontwerp en maak je eigen Nederlandse vlag en hang deze buiten. Kies je voor rood-wit-blauw of toch een andere kleur?

18. Maak op straat een mooie stoepkrijttekening van Maxima en Willem Alexander.

19. Schrijf een koninklijke toespraak en draag deze aan elkaar voor.

20. Hang op Koningsdag een mooie tekening met daarop Koningin Maxima en Koning Willem Alexander of de Nederlandse vlag voor het raam, zodat iedereen weet dat je thuis Koningsdag viert. Dat ziet er ook extra gezellig uit in de straat.21. Versier je fiets met oranje slingers en fiets een rondje om het huis.

22. Zoek alsnog je oude spullen uit en breng die dit jaar naar een goed doel.

23. Papa en mama zijn een dagje koning en koningin en de kids zijn de lakei! (Is het eens omgekeerd ;)

24. Bak koningskoekjes (in de vorm van kroontjes, vlaggetjes….) en deel deze uit in de straat.

25. Laat een gezinslid zich verkleden als koning en koningin en laat hem of haar poseren voor een schilderij!

26. Vrolijke versiering: knutsel zelf oranje of rood-wit-blauwe slingers en hang deze op in de voor- of achtertuin!

27. Dat wordt lachen! Plak geblinddoekt de kroon op het hoofd van de koning (zoals bij ezeltje prik).

28. Als een echte koning! Bouw met kartonnen dozen en doeken je eigen kasteel in huis of in de tuin.

29. Altijd leuk, een videobeldate met familie of straatgenoten. Op Koningsdag kun je ook nog eens je mooi geschminkte gezicht of oranje outfit showen.

30. Of maak een leuke oranje familieselfie en stuur die naar iedereen die je nu niet in het echt kan zien.


Vrolijke Koningsdag!