Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

5x pannenkoek-diertjes!

23 maart
Pannenkoeken zijn heerlijk om te eten, maar misschien nog wel leuker om te versieren!
Na het handen wassen kan het pannenkoeken versieren beginnen! 

Onze supermarkt had in deze rare tijd geen pannenkoekenmeel meer, wij hebben dus kant en klare pannenkoeken gekocht. Maar het is natuurlijk veel leuker om zelf met je kroost een stapeltje pannenkoeken te bakken!

Wat hebben we gebruikt voor deze pannenkoeken in de vorm van een dier?
- Pannenkoeken :)
- Poffertjes
- Mandarijn
- Appel
- Banaan
- Bosbessen
- Bramen
- Eetbare decoratiestift
- Nutella

Voor de bramen en bosbessen kun je ook eenvoudig iets anders bedenken.

Meestal rolt hij lekker in de modder en hij is vaak te vinden in de dierenparken. De eerste pannenkoek is een... varken!

dieren-pannenkoek-varken

Dit roze diertje is te maken met een pannenkoek, een poffertje en twee bosbessen als snuit, twee stukjes banaan en bosbessen voor de ogen en nog twee stukjes pannenkoek voor de oortjes.

Hij wordt ook wel de koning der dieren genoemd, heeft prachtige manen en brult als schreeuw. De tweede pannenkoek is een... leeuw!

dieren-pannenkoek-leeuw

Voor het maken van een leeuw heb je nodig: een pannenkoek, een stukje pannenkoek voor de neus, poffertjes voor de oren en een poffertje voor op de neus met een braam en stipjes van Nutella. Voor de ogen heb je twee schijfjes banaan nodig met twee bosbessen. De manen van de leeuw maak je met stukjes mandarijn.

Dit dier heeft kieuwen om te ademen, komt vaak voorbij in scholen en met zijn zwemkwaliteiten is het ook niet mis. De derde pannenkoek is een ... vis!

dieren-pannenkoek-vis

De vis wordt gemaakt van een dubbel opgevouwen pannenkoek, een schijfje banaan met bosbes als oog, een stukje mandarijn als vin en een stukje pannenkoek met decoratiestift als staart. Ook voor het mondje kun je een decoratiestift gebruiken.

Hij is heel groot, kan super hard brullen en rent als een speer. De vierde pannenkoek is een... beer!

dieren-pannenkoek-beer

De beer maak je met een pannenkoek, twee poffertjes en decoratiestift voor de oren, een stukje banaan voor de neus, nutella voor op de neus en bosbessen voor op de neus en de ogen.

Hij is vaak te zien met pasen, heeft hele lange oren en is een echte vechtersbaas. De vijfde pannenkoek is een... haas!

dieren-pannenkoek-haas

Deze springkoning maak je met een klein rondje pannenkoek, 2 halve bananen voor de oren, twee plakjes banaan en bosbessen voor de ogen, braam voor de neus, poffertjes voor de wangen, en reepjes appel voor de snorharen.

Wij vonden het bijna zonde om ze op te eten... Veel succes!

Tip: Na het eten samen een film kijken? Neem een kijkje op de blog met onze favoriete Netflix en Disney+ films!

banner-blog-corona