• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

8x Sinterklaas surprises

21 november
Voor de dierenliefhebber, voor de snoeperd, voor de gamer... voor iedereen is er wel een leuke surprise te bedenken. Bekijk onze voorbeelden!
Sinterklaas surprises
Echte knutselhelden schudden de ideeën voor een geweldige Sinterklaassurprise zó uit hun mouw, maar anderen kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Wij zijn eens in het surprise-archief gedoken; deze pareltjes hebben onze kids de afgelopen jaren gemaakt of gekregen. Soms is er wat hulp van papa of mama bij nodig maar het állerleukst is het toch wel als je kind trots met een mooie, zelfgemaakte surprise naar het Sinterklaasfeest op school gaat! 

Surprise voor de paardenliefhebber

Met een lege doos, ijslolly stokjes en een heleboel strijkkralen maak je deze kleurrijke paardenwei. Een stukje groen vilt of papier als gras ondergrond maakt het hélemaal af!
Het Paardje Ozosnel

Je zou er zó op springen, bijna levensecht toch? Met een paar dozen, melkpakken, gekleurd papier en wol voor de haren is dit edele dier zo gemaakt. Let op dat je de poten wel echt stevig vastzet, zodat wanneer het paard wordt opgetild deze blijven zitten. (Uit ervaring zeggen we; dát is de uitdaging bij het maken van deze surprise)
Surprise voor de gamer 

In iedere klas zitten vast heel wat gamers, grote kans dus dat deze Playstation-controller een schot in de roos is! Dit exemplaar is op een kleine schoenendoos geplakt, het kadootje kun je dus prima verbergen. 
Tip: vier jij Sinterklaas thuis dit jaar? Hier lees je onze leukste tips voor pakjesavond thuis!


Een beetje zomer in december

Een leuke surprise voor de Sint die een stukje Spanje mee naar school wil nemen; een zomers stuk watermeloen. Je hebt er alleen een karton en crèpepapier voor nodig. Op dezelfde manier kun je natuurlijk heel veel andere fruitsoorten maken, de vorm en de kleur maken het verschil. Vergeet niet een duidelijke opening aan te brengen zodat de surprise niet helemaal stuk hoeft om het kadootje te pakken!
Een zoete verrassing

Je zou er toch zó een hap van willen nemen? Deze heerlijke donut ziet er prachtig uit maar is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. De piepschuim basis is te krijgen bij de betere hobby winkel. Even schilderen, beplakken met kleurige papier sprinkles en klaar is je zoete verrassing!
Lekker kliederen met... papier maché!

Met een ballon, een oude dikke zaterdagkrant en een emmertje behanglijm kun je werkelijk álle kanten op! En ja, het is even geklieder, maar eigenlijk ook héél leuk om te doen, en het resultaat van een surprise gemaakt met paier maché is fantastisch! Dit spaarvarkentje heeft pootjes van papieren bekertjes die aan de bovenkant wat zijn ingeknipt, zodat ze stevig op de ballon konden worden vastgepapier-machéét. Ook voor deze suprise is het wel zo leuk als je een klepje open snijdt zodat de surprise niet helemaal kapot gemaakt wordt om het kadootje te zoeken.

Tip: ben jij een echte knutselfan? Kijk ook eens bij onze blogs voor nog meer inspiratie!
Schattige hondjes surprise

Om te knuffelen én om de vloer mee te dweilen, wat een praktisch schatje hè, dit hondje ;-) De basis van deze surprise is een doosje, waarin je inkepingen snijdt. In deze inkepingen steek je enkele dweiltjes, die je vervolgens mooi over het doosje drapeert. Met strikjes, vilt of stevig papier en een stel wiebeloogjes maak je er een lief gezichtje op!
Een grote eer; surprise voor de juf

Is jouw kind de bofkont die dit jaar de juf mag verrassen met een surprise? Welke juf houdt nu níet van thee.. vooral van dat merk dat altijd van die leuke vragen op het labeltje zet! Makkelijk te maken maar wel een echt pronkstuk!
We hopen dat we je een beetje op ideeën hebben gebracht met deze voorbeelden van Sinterklaas surprises. Foto's van mooie exemplaren mogen natuurlijk altijd worden ingestuurd naar susanne@kidsproofplus.nl.  We delen het kunstwerk van je kind graag om anderen weer mee te kunnen inspireren!

Veel knutsel plezier en natuurlijk wensen we je kind veel plezier met het Sinterklaasfeest en het in ontvangst nemen van een mooie surprise!
Naar de website