• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

9x buiten de deur eten zonder horeca

17 oktober

Na een wandeling opwarmen in een gezellige strandtent of knus theehuis zit er even niet in. Door de maatregelen moet de horeca helaas een aantal weken de deuren sluiten. Gelukkig kan buiten de deur eten nog steeds met deze tips! PS: ga je op pad, zoek dan wel een rustig plekje op. 

9x buiten de deur eten zonder horeca
1. Vul allemaal een thermoskan met je favoriete drankje. Die warme chocolademelk of thee is éxtra lekker als je hem buiten in het bos of op het strand drinkt. Tip: vul de thermoskan ook eens met soep, ideaal voor een lunch onderweg.

2. Deze strandwandeling willen de kinderen niet missen. Haal een dampende pizza of zak friet af bij het strand en zoek een beschut plekje om deze op te eten. Psst, pas op voor de meeuwen.

3. Picknicken in het herfst? Dat kan gewoon! Het enige dat je nodig hebt is een droog moment en een lekkere dikke jas. Met de kinderen én een goedgevuld tas aan je arm, is het een kwestie van een picknickbank vinden in een rustig natuurgebied.4. Of je nu zelf de keuken induikt om ze te bakken óf dat je ze kant en klaar opwarmt. Een warme pannenkoek is wat ons betreft dé snack voor onderweg.

5. Gelukkig zijn een heleboel restaurants en cafeetjes wél open voor afhaal.

6. Ken je de Bentoboxen? Die zijn superhandig voor lunch of kleine tussendoortjes onderweg. Bentoboxen zijn trommels met vakjes, zodat je verschillende hapjes mee kunt nemen. Vul ze eens met worteltjes, blokjes kaas, nootjes of soepstengels en hummus.
7. Deze lunch wordt een echte verrassing voor iedereen. Voordat jullie de deur uit gaan maakt iedereen een lunch voor een ander gezinslid. Inclusief leuke verpakking. Wat zou er op het menu staan?

8. Zijn jullie op pad tijdens het ontbijt of de lunch? Veel horeca bieden ontbijt- en lunchboxen aan om van te smullen. Zo steun je gelijk je favoriete eettentje.

9. Van salades tot toetjes, het past allemaal in een potje. Het internet staat vol met recepten voor in een potje. Handig, je stopt zo’n potje met lekkers zo in je tas.


Eet smakelijk!
Naar de website