Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Corona: 25 dingen die je buiten kunt doen met kids

14 maart
Heeft het coronavirus jouw weekendplannen in de war gegooid? Gelukkig zijn er een heleboel leuke dingen om met kinderen te doen die wel coronaproof zijn én waarbij je de massa ontwijkt. Rondom het huis of juist bij één van die leuke kleinschalige plekjes in de buurt. Lees hieronder onze tips!
1. Wij zijn altijd goed gemutst, dus: puntmuts op en naar een leuk kabouterpad in de buurt!

2. Cupcakes bakken en (met gepaste afstand) bij oudere buurtbewoners afgeven om ze een hart onder de riem te steken.

3. Neem je favoriete lego poppetje of lievelingsknuffel mee naar buiten en laat hem/haar de gekste avonturen beleven. Bedenk een tof verhaal en ga dat uitbeelden door foto's te maken op verschillende locaties.

4. Benieuwd hoe hard het geluid is van een vuilnisbak die over de straat rolt of hoe hard hetgeluid is als je heel snel van de glijbaan roetsjt? Vraag aan je ouders of ze een app willen downloaden op hun smartphone of op de tablet (zoek op geluidsmeter of soundmeter) en ga maar ontdekken wat het meeste geluid geeft buiten.

5. Maak een mooie tekening en ga die rondbrengen in de buurt of geef ze af bij een verzorgingshuis. Deze mensen kun je daar nu heel blij mee maken omdat ze geen bezoek mogen ontvangen momenteel.6. Het voorjaar ervaren; duik het bos in en zoek samen naar de eerste knopjes in de bomen.

7. Zet een (foto)speurtocht door je straat uit en laat de kinderen zoeken welke foto bij welk huisnummer hoort, plezier voor alle buurtkinderen.

8. Uitwaaien langs het strand.

9. Ga samen picknicken op een rustig plekje, altijd fijn voor een goed gesprek (en wat lijken ze dan ineens groot!).
10. Speel restaurantje. Ga samen naar de supermarkt, koop ingrediënten, knutsel een menukaart en daarna samen koken en smullen!

11. Zoek een leuke kriebelbeestjeskaart en ga in de tuin, op zoek naar de gekste kriebelbeestjes.

12. Ontdek je stad. Pak de kaart van je stad en prik blind een hotspot. Spring op de fiets en ontdek welk leuk speeltuintje of sportveldje daar ligt.

13. Download een speurkaart van bijv. Staatsbosbeheer en ga het bos of dichtstbijzijnde park in om te speuren naar sporen, plantjes en beestjes.

14. OudHollandse klassiekers. Tijd om buiten te spelen en de spelletjes te doen die je ouders vroeger deden. Ken jij ze nog?

15. Selfiestorm! Samen op gekke plekken grappige selfies maken.

16. Dromen zijn geen bedrog: lig eens samen op je rug en staar naar de wolken. Wat zie jij?

17. Schatten gezocht! Ga naar buiten met een kistje en verzamel de mooiste natuurschatten.
18. Heel leuk en nu heel effectief: zwaai of knipoog onderweg naar iedereen die je tegenkomt. Gegarandeerd dat je veel leuke en grappige reacties krijgt.

19. Bloemen plukken: pluk de mooiste bloemetjes uit je tuin of het veld en zet die in een vaasje bij een lief iemand voor de deur.

20. Maak eens ‘s avonds als het donker is samen een wandeling in de buurt. Dan is het lekker rustig en ontdek je ineens hele andere dingen.

21. Zoek samen al het speelgoed uit en kies welk speelgoed er naar andere kinderen kan die het harder nodig hebben. In veel steden is er een weggeefwinkel of speelgoedbank. Daar kunnen mensen die wat ondersteuning kunnen gebruiken gratis spullen, kleding en speelgoed uitkiezen.

22. Kies de favoriete buitenspellen van je kind en maak buiten op een veldje of pleintje een leuk spellenparcours.

23. Ga al wandelend of fietsend langs leuke plekjes in de stad of de natuur en maak een mooie fotoreportage.

24. Ga naar buiten, zoek de mooiste stenen en beschilder ze daarna met ‘glow in the dark verf’. Is heel gaaf voor op het nachtkastje (nachtlampje) en een leuk cadeautje voor opa en oma!

25. Wist je dat je met de Tuinvogel-app van de Vogelbescherming heel handig tuinvogels kunt spotten?26. Auto volladen en hup, door de wasstraat! ;)


Bij alles wat je de komende tijd gaat ondernemen is sociale afstand belangrijk.


Blijf je liever binnen met de kids? We hebben hier een overzicht voor je gemaakt met maar liefst 50 dingen die je lekker binnen kunt doen met elkaar!


Veel buitenspeelplezier!

Tijdens de coronacrisis vind je in onze blogs allemaal handige lijstjes met leuke thuistips, in onze Events-categorie vind je een overzicht van alle activiteiten die op een specifieke dag te doen zijn en in onze Dagje weg-categorie vind je nu alle tips voor thuis & uit die je elke dag kunt doen.

blogs-corona-banner