Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

De ideale dag voor een ideaal uitje!

19 oktober
Als gezin houden wij heel erg van uitjes. In het weekend, tijdens een feestdag of in de vakantie. Een uitje is een feestje! En om het uitje voor onze dochter met ASS ook echt een feestje te kunnen laten zijn zorgen we voor een goede voorbereiding.

Een van de dingen die horen bij de voorbereiding is een rustige dag uit te zoeken voor het uitje. Gelukkig geven veel organisaties op hun website aan wat de verwachting is qua drukte. En daar zijn wij super blij mee!

DE dag om met een kindje met ASS op pad te gaan is Koningsdag. De dag dat kids al vanaf 7 uur op de vrijmarkt op hun kleedje zitten terwijl mams het speelgoed uitstalt. De dag dat de jeugd hun Koningsnacht roes uitslaapt en er volop oranje tompoezen voor de tv worden gesmuld. Ideaal voor ons om relaxed op pad te gaan.

Dit jaar gingen wij naar Avifauna. Een gezellig en ruim opgezet vogelpark in Alphen aan de Rijn. Aangekomen bleek het een schot in de roos. Wat een rust! Onze kids genoten van de mooie vogels, de leuke aapjes en rode panda’s. “Maar mam, jij zei dat het een vogelpark zou zijn! Maar het is nog veel gaver.” Het deel met de aapjes is net de mini apenheul. Super aangezien onze dochter niet naar de Apenheul durft. Nu krijgt ze toch de mogelijkheid om het Apenheul gevoel in het klein te ervaren. Het park is overzichtelijk wat ook heel fijn is voor ons meisje dat overal controle op wil houden.

Na heerlijk te hebben gepicknickt onder de bomen gingen we op weg naar de speeltuin. De indoorspeelhal besloten we even over te slaan. Lichtjes, harde muziek, geluid van de aanwezige speelmachines, voor onze dochter net even te veel. Maar no worries, de buitenspeeltuin was heerlijk om in alle vrijheid lekker te spelen.

Na dit heerlijke dagje uit was het dan ons moment om met elkaar een lekkere oranje tompoes te eten en in de samenvatting op tv onze mening te geven over de mooie jurk van maxima en natuurlijk te kijken hoe de prinsesjes genoten van Koningsdag.

Koningsdag, onze ideale dag!