Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

3x zelf gedraaide kaars maken

31 december
Met deze donkere dagen is het gezellig om een kaarsje aan te steken. Een waxinelichtje, een stompkaars of van die mooie gedraaide kaarsen. Deze laatste kun je zelf heel makkelijk, in een handomdraai, maken. Een leuk klusje voor een vrije middag. Wij hadden thuis nog wat kaarsen liggen en gingen ermee aan de slag.
3x gedraaide kaarsen maken
Benodigheden:
-Kaarsen
-Warm water
-Deegroller

Hoe doe je dit?
Als eerste verzamel je een paar kaarsen. Wie weet heb jij er nog een paar in huis en anders zijn ze bijvoorbeeld in de supermarkt wel te vinden. Wij hadden nog een heleboel kleurtjes in huis liggen. Nadat de kinderen een paar kaarsen hadden gekozen lieten we de gootsteen vollopen met warm water.Leg de kaarsen vervolgens in de gootsteen wacht ongeveer vijftien minuten. Na een kwartiertje zijn de kaarsen zacht. Het draaien van de kaarsen kan beginnen! 

Pak voorzichtig een kaars uit het water en maak de bovenste helft plat door er met de deegroller overheen te rollen. Doe dit ook aan de andere kant. Let op dat je het bovenste stuk en het onderste stuk van de kaars rond laat (voor het aansteken).

Zodra je een mooie platte kaars hebt, houd je hem nog even in het warme water. Daarna draai je voorzichtig de kaars zoals je een doek uitwringt. En voilá, je hebt een prachtig gedraaide kaars!
Wil je nog een kaars maken? Rol deze dan voorzichting op als een slak. Start aan de onderkant en rol hem dan voorzichtig op tot halververwege. Check nog even dat het bovenste stuk recht is, anders krijg je een druppende kaars als hij aangestoken is. Tip: Wanneer het rollen niet zo soepel gaat, leg je de kaars weer even in het water of je rolt hem op in het warme water. 

De derde kaars werd bij ons een slangenkaars. Draai deze in de vorm van een S en zorg ervoor dat het onderste deel waar de kaars op steunt een beetje plat is zodat de kaars stevig staat/ligt.Onze kinderen werden zo enthousiast van het kaarsen draaien, dat zij er een hele middag zoet van waren. 

Handig: Laat de kaarsen een paar uur drogen zodat ze makkelijk aan te steken zijn. Gebruik voor het aansteken een oud bord of kaarsenplateau, want ze gaan met deze prachtige vormen een beetje lekken ;-)

Veel plezier!


TIP: ben jij op zoek naar nog meer leuke winterse activiteiten? Neem dan een kijkje bij onze 8 winterse omdenkuitjes!
Naar de website