Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Mooie documentaires voor de jeugd

12 april
Zappdoc, Cinekid en IDFA slaan de handen ineen en stellen de mooiste jeugddocumentaires met bijzondere, waargebeurde verhalen beschikbaar voor alle thuiszittende kinderen!

1. Anne vliegt (2010) KRO-NCRV
De vrolijke elfjarige Anne zit er wel eens mee dat ze het syndroom van Gilles de la Tourette heeft: soms draait ze rondjes, of moet ze overal aan likken.

2. Drona en ik (2009) OHM
Arjuns kleine broertje Drona (9) is autistisch. Arjun is dol op hem, maar opgroeien met Drona is soms best ingewikkeld.

3. Gilliart (1998) VPRO
De achtjarige Gilliart revalideert na een hersenoperatie en vecht tegen zijn ziekte door zijn droom waar te maken: spelen in een cowboyfilm.

4. Hoe Nikita een paard kreeg (2006) VPRO 
De dertienjarige Nikita uit Amsterdam-Oost kreeg op een bijzonder moment een paard. Het werd een positieve ommekeer in haar leven.

5. Ik ben echt niet bang! (2010) VPRO
Mack (8) werd geboren met een hartafwijking en artsen dachten dat hij zou sterven. Inmiddels is de stoere Mack een succesvol motorcrosser.

6. Lenno & de maanvis (2017) NTR
Leef mee met Lenno (10), een drukke jongen met gedragsproblemen die super irritant, maar ook heel lief kan zijn. De wereld door zijn ogen.

7. Overleven in NL- het busje (2005) VPRO 
Een groepje kinderen dat dagelijks per busje naar een school voor speciaal onderwijs reist, moet er noodgedwongen met elkaar het beste van maken.

8. Rauw (2008) VPRO 
De 10-jarige Tom is vermoedelijk het enige kind in Nederland dat al vanaf zijn 5e jaar leeft op een dieet van rauwe groenten, noten, en fruit.

9. Geluiden voor Mazin (2012) EO 
Door een operatie zal Mazin binnenkort 'gewoon' kunnen horen. Hoe anders zal zijn leven er dan uitzien?

Over Zappdoc
ZappDoc is sinds januari 2020 de nieuwe benaming van Zapp Echt Gebeurd. Wekelijks, op zondagavond 19.25 uur, worden nieuwe documentaires uitgezonden op NPO Zapp die vervolgens ook op Zappdoc te zien zijn.
Vanaf 7 april op Zappdoc: https://www.zapp.nl/zappdoc

Meer informatie over IDFA & Cinekid:

banner-corona