Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Doe mee met deze vlogwedstrijd!

21 april
Bij Kidsproof zijn we gek op challenges! En zeker nu, tijdens de coronacrisis. Museumkids heeft voor de (online) Museumweek een vlogwedstrijd bedacht waaraan álle kinderen mee kunnen doen: de Tikkit Talk Challenge! Een superleuke tip om als activiteit voor kinderen in de meivakantie te doen.
Onze Kidsproof-reporter Eva heeft de Tikkit Talk Challenge uitgeprobeerd en meedoen is écht heel makkelijk:

Stap 1: Kies je pronkstuk. Ieder Kidsproof-museum heeft een pronkstuk, hun mooiste bezit, uitgekozen. Zo koos Naturalis hun T. rex, Museum Speelklok ging voor het speeldoosje van de ‘Konijn in de Kool’ en Aviodrome wees ‘het Vliegtuig van de Vrijheid’ aan. Bekijk alle pronkstukken op www.museumkids.nl en kies jouw favoriet.

Stap 2:
Word een expert. Op de website van het museum van je pronkstuk vind je heel veel handige informatie. Maar je kunt ze natuurlijk ook mailen met originele vragen óf online verder speuren. Eva was verrast hoeveel informatie er over haar pronkstuk te vinden was. Ze heeft héél veel grappige informatie gevonden.

Stap 3: Maak een vlog. Je kunt deze vakantie niet naar je pronkstuk toe, maar je kunt er bijvoorbeeld wel een print van maken of ‘m zelf natekenen. Laat 'm zien in je vlog, vertel in welk museum je dit pronkstuk kunt vinden en waarom dit jouw favoriet is en wat leuk is voor andere kinderen om erover te weten. Je vlog mag maximaal 5 minuten duren.

Dit is Tikkit, de mascotte van Museumkids. Tikkit heeft handige vlogtips voor je, bekijk ze hier

En dan de laatste stap: Stuur de vlog in via www.museumkids.nl. Misschien wint jouw zoon of dochter deze vlogwedstrijd en is hij of zij de winnaar van een VIP bezoek met 5 vriendjes aan het museum?

PS: Als je voor het eerst gaat vloggen is het even wennen. Maar na het een paar keer opnieuw gedaan te hebben, was Eva happy met het resultaat. Bekijk hieronder de vlog die Eva gaat insturen en ontdek waarom ze voor haar pronkstuk koos!