Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

SchoolTV tijdelijk terug met top 10

8 april
De scholen blijven nog even dicht….maar gelukkig blijft Schooltv gewoon open! Dus ben je thuis met je kind en geef je les vanuit huis? Geen nood, Schooltv.nl is er voor jou. Ze hebben een top 10 samengesteld van de leukste en meest leerzame afspeellijsten, programma’s, films en quizzen per basisschoolgroep. Normaal voor in de klas, maar net zo makkelijk voor thuis.
Nu iedereen wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven, zal de dagelijkse schermtijd voor veel kinderen toenemen. Gelukkig kan dat ook op een verantwoorde manier. Op Schooltv.nl/thuis vind je de Thuis Top 10; de 10 leukste en meest leerzame programma’s, afspeellijsten en quizzen op Schooltv per groep. Maar ook korte en langere kinderfilms van eigen bodem. Of neem een kijkje bij de informatieve ontdekplaten, die je op een speelse manier een hoop leren over de wereld, ons lichaam, de Tweede Wereldoorlog en meer.

Bekijk de Thuis Top 10 op Schooltv.nl/thuis:

Beeld: Per groep de 10 leukste en meest leerzame titels op Schooltv.

Ook handig
Het online platform van Schooltv is voor iedereen vrij toegankelijk én altijd reclamevrij. Dus voor zowel docenten als ouders een handige ondersteuning bij onderwijs vanuit huis. Nog niet zo bekend op Schooltv.nl? Deze introductievideo maakt je snel wegwijs.

School TV tijdelijk weer terug op de buis!
Scholen richten het onderwijs op afstand veelal in met behulp van online tools. Maar niet alle kinderen beschikken thuis over voldoende middelen om het lespakket online te kunnen volgen. En ouders kunnen om verschillende redenen niet altijd helpen bij het onderwijs vanuit huis. Nu de periode dat kinderen thuis zijn verlengd is, groeit bij scholen de zorg over een toename in niveauverschillen tussen kinderen.

Om een helpende hand te bieden zullen er vanaf maandag 6 april iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur educatieve Schooltv programma’s uitgezonden worden op het themakanaal NPO Zappelin extra. Dit themakanaal is in het basispakket te zien bij Ziggo op kanaal 311, KPN op kanaal 58 en T-mobile op kanaal 195.

De doordeweekse programmering van Schooltv is als volgt:
09.00 tot 09.30 uur:            groep 1 en 2
09.30 tot 10.00 uur:            groep 3 en 4
10.00 tot 11.00 uur:            groep 5 en 6
11.00 tot 12.00 uur:            groep 7 en 8

Per tijdslot is er een selectie gemaakt van lesvideo’s die veel gebruikt worden in het onderwijs voor die groepen. Kinderen uit de onderbouw leren onder andere de letters met ‘Letterjungle’, rekenen met ‘Moffel en Piertje’ en kunnen meezingen met de liedjes uit Sesamstraat. Voor de bovenbouw zijn er onder andere video’s uit ’13 in de oorlog’ en ‘Willem Wever’, maar ook landenvideo’s bij wereldoriëntatie. Het zijn video’s die de leerkracht normaal in zijn of haar les gebruikt.

Tip: Breng het theater naar jouw eigen huis!

banner-corona