• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Geluksmomenten

4 september
Waarom toegankelijke natuur zo belangrijk is: Marc van de Tweel, directeur Natuurmonumenten deelt zijn geluksmomenten.
Marc van de Tweel - Algemeen Directeur Natuurmonumenten
Dat natuur gelukkig(er) maakt, is een bekend statement. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen.
We kennen het waarschijnlijk allemaal: die geluksmomenten in de natuur. Voor velen van ons is het een vanzelfsprekendheid om de natuur in te gaan – en dat soort momenten mee te maken.

Natuur toegankelijk voor iedereen

Nu is die natuurbeleving niet voor iedereen weggelegd. Reden voor ons om een paar jaar geleden te starten met het project ‘ Natuur toegankelijk voor iedereen’; natuur meer en beter toegankelijk maken voor mensen, en in het bijzonder kinderen, met een beperking.

Ik mocht vorig jaar de Speelnatuur in Kardingen open, samen met kinderen van de Groningse Tyltyl- en de Mytylschool. En ook was ik op Tiengemeten waar kinderen van de Speeltuinbende gingen kijken of de Speelnatuur toegankelijk was voor alle kinderen.

OERRR - toegankelijk voor kinderen

Tijdens die dagen had ik zelf een paar geluksmomententjes. Niet van natuur, maar van de kinderen die genoten. Ik raakte ontroerd van Luuk die op Tiengemeten met zijn rolstoel op een vlot dobberde, en ook van het meisje dat daar met haar rolstoel het water in reed. Met haar tenen in het water was iets wat zij nog nooit zo ervaren had. Want: dichtbij natuur kom je normaal gesproken nu eenmaal niet, als je in een rolstoel zit.

Wat mooi dat wij daar met OERRR verandering in kunnen brengen!

Marc van den Tweel
Algemeen directeur Natuurmonumenten

Benieuwd naar de toegankelijke (speel)natuurplekken, wij hebben ze voor je verzameld!
Naar de website