Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Goed voorbereid op pad!

2 oktober

Ken je de methode “geef me de vijf”?  Deze methodiek is ontwikkeld door Colette de Bruin en helpt ons om onze dochter met autisme beter te begrijpen. Het is best een uitdaging voor ons gezin om ontspannen op pad te gaan. Geef me de vijf helpt daarbij. Mieke verteld meer over de methodiek.

Geef me de vijf gaat uit van 5 vragen:

  • Wie?
  • Wat?
  • Waar?
  • Hoe?
  • Wanneer?

 
Dagje op pad, prikkelvrij?

Komend weekend gaan we met vrienden naar Jump One. Lekker indoor springen. Super leuk om te doen, maar niet echt prikkelvrij. Omdat onze kids er zo van genieten doen we het toch. En zorgen we achteraf voor voldoende rust om te kunnen ontprikkelen.

 

Geef me de 5 toepassen

Vooraf zorg ik ervoor dat ik de antwoorden op de vijf vragen krijg. Soms kan ik dit zelf aangeven maar vaak moet ik dit afstemmen met de omgeving. Zoals deze keer met onze vrienden.

Op de planning van onze dochter staat aangeven dat we gaan springen.

Op tijd gaan wij met haar in gesprek. We pakken de puzzelstukjes erbij en nemen gezellig een kopje thee erbij.

 

Zondag gaan we met Jan en Ruben naar Jump One in Oegstgeest. Jullie gaan daar 1 uurtje springen, van 12:00 tot 13:00 uur. We gaan ernaartoe met de auto. Jan en Ruben komen met hun eigen papa en mama en hun eigen auto. 

 

Zodra ik een vraag aftik leg ik het puzzelstuk aan. En zo is het al snel helemaal duidelijk. Deze basisinformatie geeft een kind met autisme rust. En jou als ouders geeft het een goede voorbereiding.

Het duurde bij ons echt wel even voordat dit een automatisme wordt. Het lost niet alles op, maar het geeft een goede voorbereiding zodat de uitjes soepeler verlopen. Probeer het maar eens uit!

 

Wil je meer weten over 'geef me de 5' check dan www.geefmede5.nl