Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

3 x schattige herfstdiertjes van natuurlijke materialen

23 september
Komen jouw kinderen ook altijd thuis met van die mooie herfstschatten? Nu de blaadjes van de bomen vallen is het prachtig weer om naar het park, bos of speeltuin te gaan. Daar liggen de mooiste herfstschatten zo voor het oprapen! Gekleurde bladeren, kastanjes, dennenappels, eikels, beukennootjes en nog veel meer.
Herfstknutsels
Na een wandeling komen mijn kinderen altijd terug met jaszakken vol schatten uit het bos of park. Maar wat kun je er eigenlijk mee doen dan alleen ze te verzamelen? Na een tijdje liggen ze meestal bij ons te thuis verstoffen en worden ze uiteindelijk (in een onbewaakt moment) weggegooid.

Dochter van Kidsproof collega maakte deze schattige herfstdiertjes van haar vondsten. Leuk en makkelijk om samen met je kinderen te maken.Lief rupsje
Dit lieve rupsje eet gelukkig niet je plantjes op en is gemaakt van mooie grote kastanjes. Natuurlijk kun je dit diertje ook maken van eikels die van de bomen zijn gevallen.Beer of rendier van kastanjes
Zijn ze niet schattig? Dit beertje of rendier maak je op een echte herfstdag als je samen met je kids buiten hebt gewandeld om daarna te knutselen met natuurlijke materialen. Superleuk, en de meeste kinderen zijn er dol op!

Veel plezier!

Deze mooie herfstmaterialen werden in het bos gevonden tijdens het wandelen. Benieuwd naar toegankelijke plekken in de Natuur? Check de Themapagina Dagje Weg en gebruik het filter natuur!