Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Herfstvakantietip: naar het toegankelijke Rijksmuseum Amsterdam!

5 oktober
Het is zo fijn als een museum ook toegankelijk is voor kinderen met een beperking en er volop aandacht is voor inclusie. Eén van de musea die er voor ons uitspringt is het Rijksmuseum, wij komen er graag. Voor kinderen en volwassenen met een zintuigelijke, lichamelijke of verstandelijke beperking biedt het kunstmuseum in Amsterdam toffe en fijne programma's.
Rijksmuseum Amsterdam toegankelijke rondleiding

Het Rijksmuseum Amsterdam heeft toegankelijke museum rondleidingen, prikkelarme openstellingen en een videotour in Nederlandse gebarentaal. Ook is het hele museum bereikbaar met een rolstoel. 

Bekijk de toegankelijke mogelijkheden hier!

Op ontdekking met gebaren
Speciaal voor families waarvan een kind doof of slechthorend is, organiseert het Rijksmuseum Amsterdam rondleidingen in Nederlandse gebarentaal! Tijdens deze interactieve ontdekkingstocht ga je samen op avontuur door het museum. Reserveer hier de familierondleiding.

Gebarentaal

Met visuele beperking

In een speelse ontdekkingstocht door het Rijksmuseum, worden je zintuigen op scherp gezet. Zo ontdek je ook met een visuele beperking! Stap samen in de Nachtwacht, laad een kanon en ruik aan de gedekte tafels van stillevens. Bekijk de gratis instaprondleiding.

Prikkelarm genieten
Zo fijn: op 9 oktober organiseert het Rijksmuseum weer een speciale prikkelarme familie avondopenstelling. Kids en volwassenen die snel overprikkeld raken, kunnen op deze avonden in alle rust genieten van kunst. Boek hier jouw plekje voor 9 oktober!

Rondleiding extra aandacht
Liever een privérondleiding door het Rijksmuseum? Voor sommige kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking is deze extra aandacht erg fijn. Boek samen met je gezin de rondleiding en gebruik al je zintuigen! Ook prettig: hulphonden zijn welkom. 

Rondleiding

Voorbereidingsdocument
Sommige kinderen vinden het fijn om goed voorbereid te zijn voor een bezoek aan een museum. Een nieuwe plek, waar veel mensen komen: dan kan het soms prettig zijn om te weten wat je kunt verwachten en hoe het Rijksmuseum eruitziet. Zo ben je helemaal klaar voor jouw bezoek aan het Rijksmuseum Amsterdam in de herfstvakantie! 

Klik hier om het voorbereidingsdocument te downloaden!


Fijne vakantie!

TIP: nog meer toffe, toegankelijke uitjes voor de herfstvakantie vind je bij onze Events!

Naar de website