Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Door: Henk-Willem

30 augustus

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een handicap heel weinig of zelfs helemaal geen vriendjes hebben. Je denkt misschien: waarom zo’n treurig bericht op deze vrolijke website? Wel, omdat juist daarom Kidsproof Plus zo belangrijk is.

Henk-Willem Laan

En juist daarom ook hebben wij van het Gehandicapte Kind onze volle steun gegeven aan deze site.

Het probleem van eenzaamheid ontstaat al in het jonge leven. Gehandicapte kinderen missen contact met vriendjes in de buurt. Ze kunnen vaak niet samen met andere kinderen spelen omdat 9 van de 10 speelplekken onvoldoende toegankelijk zijn. Dat kinderen met een handicap daardoor vaak eenzaam zijn, is niet alleen verdrietig; het schaadt ook hun ontwikkeling. Want juist door samen te spelen, leren kinderen belangrijke lessen voor het leven.

Daarom zijn we enorm blij met deze nieuwe website. Hiermee wordt bekendheid gegeven aan alle leuke plekken waar kinderen wél samen kunnen spelen: de speeltuinen, pretparken, clubs en kinderboerderijen die wél toegankelijk zijn. Zodat kinderen met en zonder handicap elkaar daar kunnen leren kennen, samen spelen, vrienden maken.

Veel van de uitjes op deze website zijn vanuit ons werk al oude bekenden. Want al tientallen jaren helpen wij speeltuinen en kinderboerderijen, scholen en scoutingclubs, festivals en sportverenigingen om hun toegankelijkheid te verbeteren. Dat doen we samen met onze eigen vrienden: onze donateurs, vrijwilligers, sponsors en andere betrokkenen. We zijn er dan ook trots op om al die mooie initiatieven hier verzameld te zien op één vrolijke website.

Ik ben trouwens ook heel blij met Kidsproof Plus voor mijn eigen gezin. Voor mijn meervoudig gehandicapte zoon Joas en zijn broertje Ruben zoeken wij ook toegankelijke uitjes die we als gezin en met vriendjes kunnen doen.

Veel speelplezier gewenst!

Henk-Willem Laan Directeur van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind