Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Doe mee aan de Nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton!

17 april
Samen maken we op woensdag 14 juni van Nederland één grote speelplek tijdens de Nationale Buitenspeeldag. De Buitenspeeldag is voor veel kinderen dé kans om in hun buurt gewoon buiten te spelen!
Doe mee met de nationale Buitenspeeldag!

Al meer dan 10 jaar organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon de Nationale Buitenspeeldag. Buitenspelen is ongelofelijk belangrijk; je leert sociale en motorische vaardigheden, het maakt je vrolijk, je komt in contact met kinderen en maakt nieuwe vrienden.

Om (het belang van) buitenspelen te vieren, organiseren honderden ouders, speeltuinen en wijkverenigingen op woensdag 14 juni supergezellige buitenspeelactiviteiten in hun buurt. Op www.buitenspeeldag.nl kun je zien welke buurten zich al hebben aangemeld.Doe mee en organiseer ook een activiteit!


Wil jij de kinderen in jouw wijk ook een toffe Buitenspeeldag geven? Dat kan!
En het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Op de website www.buitenspeeldag.nl vind je tips over wat je kunt doen en hoe je ruchtbaarheid aan jouw activiteit kunt geven. Meld jouw activiteit hier aan zodat deze op de landkaart komt te staan, download een invulbare promotieposter om voor je raam te hangen of check de tips voor social media en vrije publiciteit.

Ook ontvang je na aanmelding een gratis groot ‘Hier spelen wij’-spandoek om de straat mee af te zetten en aan te geven dat jullie de Buitenspeeldag vieren!

Het belang van buitenspelen

Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder Jantje Beton): “Er zijn 300.000 duizend kinderen in Nederland die nooit buiten spelen. Terwijl buiten spelen onmisbaar is voor kinderen. Wij vinden dat elk kind moet kunnen buiten spelen, elke dag! Anders hebben we straks een hele generatie kinderen die alleen maar binnen zit. Alle binnenzitters moeten naar buiten!”

Jantje Beton maakt speelplekken, ondersteunt buitenspeelplekken, werkt samen met scholen, organiseert buitenspeelactiviteiten en helpt mee waar kinderen wat extra steun nodig hebben. En we doen dit met de hulp van heel veel vrijwilligers. Help jij ook mee om van de Nationale Buitenspeeldag één groot buitenspeelfeest te maken?
Doe ook mee en motiveer buitenspelen onder kids! En zorg dat je activiteiten voor de Buitenspeeldag snel inschrijft op de site. 


TIP: schrijf je in voor de Kidsproofplus nieuwsbrief en blijf op de hoogte van toffe tips en activiteiten voor kids met een beperking!
Naar de website