• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

11x dieren knutselen met bladeren

28 oktober
In het bos, op straat of in het park… Buiten vind je de mooiste bladeren op de grond. Vooral in de herfst, als de bladeren oranje, geel of rood kleuren, barst het van de prachtige exemplaren. Leuk om thuis mee te knutselen! Met deze 11 makkelijke knutselideeën tover je bladeren om tot grappige dieren.
11x dieren knutselen met bladeren

Blad op pootjes

Dit blad verandert opeens in een grappig wezentje. Je plakt een mooi blad, bijvoorbeeld een beukenblad, op een gekleurd papier. Met een zwarte marker teken je vervolgens vrolijke pootjes onder het blad. Met het plakoogje erbij lijkt het bijna alsof het blad van het papier loopt.

Vliegende bladeren

Als je goed kijkt zie je tussen alle bladeren op de grond dit leuke vogeltje liggen. Met drie ovale bladeren knutsel je zo een vogeltje in elkaar. Kies een groot blad voor het lijfje en twee kleinere bladeren voor de vleugel en het hoofd. Maak de vogel af met een oog, twee pootjes en een takje om op te zitten.

Blad uit het ei

Wat komt daar uit het ei? Knip puntjes uit twee ovale of ronde bladeren zodat het net twee halve eieren zijn. Daartussen komt een geel kuikentje met twee oogjes naar buiten gluren. Hiervoor is een mooi geel blad het leukste.
Heb je al bij onze Dagjes Weg Natuur gekeken? Daar vind je allerlei uitjes in de buitenlucht, onderweg kom je vast veel blaadjes tegen om mee te knutselen!

Blad met een snavel

Kijk in het bos goed uit naar bladeren met mooie punten, zoals het blad van de esdoorn. Thuis knip je uit papier twee oogjes en een snavel. Deze plak je midden op het blad, zodat er een kip verschijnt. De stengel van het blad wordt de poot van de kip. Voor de tweede poot kun je er een extra stengel naast plakken.Zwemmend blad

Dit schattige eendje bestaat uit één groot blad en twee kleintjes voor het hoofd en de vleugel. Qua vorm is een beukenblad ideaal. Plak er leuke wiebeloogje op om het eendje compleet te maken. Tip: teken de omgeving er ook bij. Zwemt de eend in een vijver of ligt ze in haar nest?Stekelige bladeren

Loopt daar nou een egeltje? Kies voor twee bladeren met flinke punten, bijvoorbeeld van de esdoorn, dit worden de stekels van de egel. Leg de bladeren net iets gedraaid op elkaar en knip van gekleurd papier het hoofd van de egel. Op het hoofdje plak of teken je een oog en een neus. Met marker voeg je de pootjes toe en je egel is klaar!Wil jij nog meer knutselen met herfstschatten? Neem een kijkje bij deze blog met 14 herfstknutseltips


Bladermuis

Deze muis is familie van het eendje hierboven. Dit keer plak je de bladeren voor het hoofd en het lichaam net een beetje anders op elkaar. Met twee hele kleine blaadjes of stukjes blad maak je de oren. Vergeet de snorharen en de staart niet toe te voegen!Woeste bladmanen

Struin het bos af naar een flink aantal rood- of geelgekleurde bladeren. Deze bladeren worden de wuivende manen van een leeuw. Het gezicht van de leeuw teken je op papier en knip je daarna uit. Leg de bladeren in een cirkel en plak het papieren hoofd erop.

Sluw blad

Voor deze vrolijke rakker plak je een esdoornblad op papier met de punten omlaag. Boven het blad teken je met een stift twee oren. Je kunt de oren ook knippen van papier. Met twee plakoogjes en een neus van papier is het vosje klaar.
Ben jij een echte herfst-fan? Wij verzamelden toffe herfstuitjes in deze blog, geheel coronaproof!


Blub ik ben een blad

Voor deze grappige vis heb je een langwerpig blad nodig, bijvoorbeeld van de tamme kastanje, en een blauw papier als achtergrond. Het blad is het lichaam van de vis en met een stift teken je op het papier de vinnen en de staart erbij. Ook hier maakt een plakoogje het helemaal af.
Ondersteboven blad

Kies voor dit makkelijke vleermuisjes een blad met punten, zoals de esdoorn. Je plakt het blad ondersteboven op een papier en bevestigt bovenaan een hoofdje met ogen. Het hoofd knip je uit zwart papier.
Veel knutselplezier!


Wil jij vaker knutselinspiratie? Volg onze Facebookpagina! 

Naar de website