• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

LOI KIDZZ typecursus voor kids - getest!

4 september
Een cursus wordt wel héél leuk als deze verpakt zit in een spannende spionnen-game! Onze kinderen testten de typecursus van LOI Kidzz. Oók de dyslexie-variant!
Leren met een Game
Waar ik zelf vroeger ontélbaar veel velletjes met de hand volschreef voor werkstukken en opstellen, schrijft mijn dochter vaak niet meer dan een ansichtkaart naar oma. School vindt het namelijk prima als alles getypt is. Wél zo fijn als dat dan lekker snel gaat en zonder kramp in handen en schouders. Ik heb het daarover met de moeders van vriendinnetjes Famke (9) en Lotte (9) en we besluiten onze meiden een typecursus te laten volgen. Maar welke? Het moet naast leerzaam ook wel léuk zijn om de meiden te kunnen motiveren...

LOI Kidzz heeft het op hun site over een typecursus met 'motiverende oefeningen' en 'uitdagende games'. Ik lees 'Spionnengame'. Dat wordt 'm!

Ook voor kinderen met Dyslexie
Er is nog één factor om rekening mee te houden; Lotte heeft Dyslexie. Dát blijkt gelukkig geen probleem bij LOI Kidzz, er is een speciale 'dylsexie variant' van de cursus. Er wordt een aantal voordelen van leren typen genoemd; 'Het heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het letter- en woordbeeld en zorgt ervoor dat schrijven een automatische en eenvoudige handeling wordt.'

Geheime post!

Het is in de eerste week van onze 'Staycation' als er een interessant uitziende, grote bruine envelop op de mat valt met daarop geschreven 'Geheime informatie' en 'Alléén te openen door Olivia!'. Het enthouasiasme was direct gewekt 'Mam, dit is cool'! Er komt een heel pakket uit; kaarten, een afbeelding van een toetsenbord, stickers, een codekaart, 3D bril... haar LOI Kidzz spionnen- avontuur kan beginnen!Is het een cursus of een game?
De typecursus wordt gegeven in de vorm van een computergame, kinderen leren zodoende spelenderwijs. Meteen bij het inloggen wordt de spanning opgebouwd en dat triggert enorm om verder te gaan. Na een virtuele rondleiding door de 'Spy School', mag de cursist zelf zijn of haar weg gaan vinden. Vervolgens gaat de échte les beginnen. Deze begint met uitleg van de 'basishouding' van de vingers op het toetsenbord. De eerste lessen zijn er vooral op gericht om de toetsen te kunnen vinden. Aan snelheid zal later worden gewerkt. De docenten zijn personages van de 'Spy School' die het kind persoonlijk aanspreken. Lessen worden afgewisseld met spelletjes als 'Typetris' en met spionnenmissies; spannend!De eerste lesdag duurt wat langer door de uitleg en kennismaking, maar daarna merken we dat alledrie de meiden ongeveer een kwartier per 'lesdag' nodig hebben. Als kinderen inderdaad een 'lesdag' per dag aanhouden zijn zij ongeveer 20 weken bezig met de cursus, maar we zitten nu al in lesweek 12 en met het enthousiasme van de meiden verwachten we over enkele dagen het felbegeerde diploma in 'the pocket' te hebben 😊 ) 


 
Volg vorderingen via de Spypad
Op de 'spypad' kunnen kinderen hun eigen vorderingen volgen en zien hoeveel punten zij hebben verdiend. Met deze punten kunnen zij outfits en accessoires voor hun eigen personage kopen. Mega motiverend! Elke lesweek wordt afgesloten met een toets. Het resultaat daarvan krijgen wij als ouders per mail. Fijn om zo de voortgang te kunnen volgen en te worden voorzien van tips waar je je kind eventueel mee kan helpen.Wij zijn enthousiast! De voordelen van de LOI Kidzz typecursus volgens ons;
- Meteen bij het inloggen wordt de spanning opgebouwd, 
- De cursus is goed afgestemd op de belevingswereld en aandachtsspanne van kinderen,
- De kinderen begrijpen goed wat er wordt verwacht en kunnen zelfstandig werken,
- De cursus (game) is afwisselend, zit vol verrassingen en gaat daarom niet vervelen,
- Er worden snel vorderingen gemaakt; dat motiveert!
- Ouders worden per mail op de hoogte gehouden van de vorderingen,
- De dyslexie variant is echt geschikt gebleken; de moeder van Lotte moet haar met schoolwerk vaak helpen maar Lotte kon deze cursus zelfstandig doen en heeft er plezier in gehad,
- De cursus belooft diplomagarantie. Lees hier meer over de voorwaarden.LOI Kidzz volgens Famke, Lotte en Olivia:
- Famke: 'Ik vind echt alles leuk en het was ook wel spannend.'  'Leuke lessen en de opdrachten die ik kreeg van 'Mister I’ waren de leukste'.
- Olivia: 'Ik vind het echt zo cool dat ik dit mocht testen.' 'Ik ging heel snel van met 1 vinger typen naar met 10 vingers.' 'Ik ga aan de meester vragen of ik een boekverslag mag maken want ik kan nu heel veel achter elkaar typen'.
- Lotte: 'Dit is echt cool!' 'Ik wil nog niet stoppen' 'Ik kan typen!'

Conclusie
: Wij vinden deze cursus een echte aanrader. De kids vinden het heel leuk om te doen en ze kunnen nu blind typen, daar zullen ze nog vaak plezier van hebben!

Ben je ook enthousiast geworden? Laat jouw kind de cursus nu 14 dagen gratis proberen en profiteer van een fijne korting op de typecursus! Of bekijk hier een filmpje van de typecursus in 80 seconden.

Heb jij je al aangemeld voor onze nieuwsbrief? Volg je ons al op facebook en insta? Zo hoef je niks te missen!