• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Zo wordt jullie museumbezoek nóg leuker!

25 juni
Heb je weleens gehoord van ‘museuminspecteurs’? Nee, dat zijn géén strenge mannen in een lange jas met een vergrootglas. Het zijn juist kinderen. Jouw kind(eren). Zij waarderen het museum vanuit hun perspectief. Het maakt jullie bezoek nóg een stukje leuker én ze kunnen er mooie prijzen mee winnen.
Hoe werkt dat nou? We gaan jullie stap voor stap uitleggen hoe je museuminspecteur kunt worden en een museuminspectie kunt doen en wat daar nu zo leuk aan is. En let op: het is alleen voor kinderen t/m 12 jaar!

Even aanmelden
Download thuis of ter plaatse de app ‘Museuminspecteurs’ en maak een account aan. Je kunt dit ook online doen, rechtsboven op de website van Museumkids.

Je eerste inspectie
Een inspectie bestaat uit het beantwoorden van ca 10 vragen over het museum en je bezoek. Zoek in de app het museum op waar je naartoe bent geweest en laat je kind de vragen beantwoorden. Wat voor soort museum is het? Waren er genoeg dingen voor kinderen te doen? Wat was het leukste? En mijn favoriete vraag: wat zou je veranderen als je directeur van het museum was?

Wij doen de inspectie vaak gelijk aan het einde van het museumbezoek, als we nog even iets drinken in het café of restaurant van het museum. Zo praat je nog even na over wat je hebt gezien en gedaan. Maar je kunt de vragen ook beantwoorden in de auto of als je weer thuis bent.Donna vond bijvoorbeeld het zelf kaartjes knippen in Museumstoomtram echt héél leuk! Ook het verkleden was een feestje, dat maakte het voor haar echt een ‘doe-museum’. Daar is zij gek op. Nu kijkt ze in de app ook vaak naar de mening van andere kinderen en zoekt ze juist specifiek op musea waar veel te doen is, dáár wil ze dan ook heen.Je mening telt écht mee
De antwoorden van de kinderen tellen écht mee. Op basis van deze inspecties kunnen musea elk jaar tijdens de Museumkids Awards de titel ‘kidsproof museum’ verdienen. Als een museum meer dan 60 inspecties heeft en het gemiddeld minstens een cijfer 8 krijgt, dan is het kidsproof. Per provincie wordt het meest kindvriendelijke museum gekozen én de winnaar van Nederland!En je maakt kans op mooie prijzen 
Elke keer dat je kind een museum bezoekt, kun je een inspectie doen. En in iedere schoolvakantie maak je kans op een leuke prijs! Zo maak je deze zomervakantie kans op een familiebezoek aan een museum bij jou in de buurt, een Museumkidskaart of een Museumkids T-shirt. De prijzen worden verloot onder álle kinderen die een inspectie hebben gedaan in de zomervakantie. Meld je hier alvast aan als museuminspecteur!