Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

European Para Championship

27 juli
Van 8 tot 20 augustus 2023 vindt de allereerste editie van de European Para Championships in Rotterdam plaats! Tijdens dit multisport event gaan 1.500 atleten uit 45 landen met elkaar de strijd aan om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.
In en om Rotterdam Ahoy is er van alles te beleven rondom (aangepast) sporten. Op het voorplein kun je trainen als een topsporter en in Ahoy Plaza zijn de parasporters te bewonderen als hologram. Hoe bijzonder is dat?

Omdat het zo'n toffe belevenis is hebben we hieronder de highlights voor je op een rij gezet!

Beleef maar liefst 10 parasport EK's van dichtbij!

De European Para Championships bestaat uit tien verschillende sportenwaarbij jij kunt komen aanmoedigen. Sporten zoals judo, basketbal, boogschieten, tennis, badminton, taekwondo en wielrennen. Maar ook boccia en goalball. En wat dacht je van het spannende shooting para sport?



Rotterdam is gaststad van EPC 2023


Beleef het met een dagkaart
Rotterdam Ahoy is hét epicentrum van EPC. Er staan meerdere sporten op het programma en er wordt een échte parasport-ervaring gebouwd. Voor toegang tot Ahoy is een geldige dagkaart nodig, die kun je kopen voor €7,50. Tickets scoor je hier!



City Center Courts
Naast Ahoy maakt de EPC ook gebruik van meerdere buitenlocaties in hartje Rotterdam. Bijvoorbeeld op het Schouwburgplein en De Kop van Zuid kun je gratis parasport bewonderen. Meld je op de dag zelf aan op de locatie. Alle locaties check je hier.



13 dagen lang genieten van sport


De eerste dagen staan volledig in het teken van de toffe sporten tennis, boccia en judo. Gevolgd door de competitie goalball en basketbal. Op dag 7 geniet je ook van taekwondo en boogschieten.

Bewonder ook badminton, para cycling en shooting para sport! Wil je jouw favoriete parasport niet missen? Bekijk dan het programma en de locaties!



Kansrijke Nederlandse sporters


Nederlands tennistalent

Diede de Groot bestormde in korte tijd de internationale rolstoeltennis-ranglijst. En is de nummer één in het enkel- én het dubbelspel. Eerder deze maand won ze nog op Wimbledon. Bewonder haar ook op de European Para Championships! Hier vind je de tennis competitiedagen.



Oranje boven!
Het dames basketballteam van Nederland boekt succes na succes. Ze zijn regerend Europees- Wereld én Olympisch kampioen. Ook het heren basketballteam doet het goed. Zij werden onlangs 4e op het WK! Het basketbalprogramma check je hier.



Wil je net als wij zeker bij dit toffe event aanwezig zijn deze zomer? Klik dan op de websitebutton voor alle info en tickets. Kom de beste Europese parasporters, waaronder de Nederlandse toppers, vooral aanmoedigen!
Naar de website