Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

European Para Championships

28 juni
1.500 atleten uit 45 landen gaan de strijd met elkaar aan om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs tijdens de eerste editie van de European Para Champions!

De European Para Championships is een multisport event dat gaat plaatsvinden van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023. De allereerste editie betreft 1.500 atleten uit 45 landen die met elkaar de strijd aangaan om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Het evenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender, en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad.

Rotterdam is de gaststad van de European Para Championships in 2023. De ‘main hub’ is Rotterdam Ahoy, waar meerdere sporten onder één dak plaatsvinden. Naast deze indoor accommodatie van wereldklasse maakt de EPC ook gebruik van meerdere buitenlocaties in hartje Rotterdam. Met deze ‘city center courts’ brengt de organisatie de parasport naar de mensen toe en presenteert het de sporten op een unieke, hoogstaande wijze aan de stad, zijn inwoners en bezoekers.

De meeste wedstrijden vinden plaats in Rotterdam Ahoy, zonder twijfel een van de beste en meest professionele evenementenlocaties van Nederland. De buitenlocaties, ook wel ‘city center courts’ genoemd bevinden zich op het Schouwburgplein, de Kop van Zuid, TV Victoria, Willem Alexander Baan & het Scheepswaterkwartier.Alle tien de sporten die onderdeel zijn van de European Para Championships 2023 hebben een directe link met de ‘Road to Paris 2024’. Sporters verdienen in Rotterdam namelijk Paralympische kwalificatiepunten. In sommige gevallen staat er zelfs directe kwalificatie voor de Paralympics op het spel.

De eerste editie van de European Para Championships bestaat uit tien verschillende sporten: Para Archery, Para Badminton, Boccia, Para Cycling, Goalball, Para Judo, Shooting Para Sport, Para Taekwondo, Wheelchair basketball & Wheelchair Tennis.Voor toegang tot Rotterdam Ahoy is een geldige dagkaart nodig, deze kosten €7,50.  De City Centre Courts, waar de sporten door heel Rotterdam te bewonderen zijn, zijn vrij toegankelijk en kunnen bezocht worden door je op de dag zelf aan te melden op de locatie.

Let op:
-
Kinderen onder de 4 jaar hebben gratis toegang tot Rotterdam Ahoy. Op de tribunes dienen zij plaats te nemen op de schoot van hun begeleider.
-
Een dagticket voor Rotterdam Ahoy is de gehele dag geldig. Dit dagticket geeft geen garantie op een zitplaats op een sport naar keuze. Vol = vol, dus wees op tijd.
- Alle evenementlocaties beschikken over toiletten voor mensen met een beperking en zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zullen hellingen en liften aanwezig zijn. De organisatie zal in Rotterdam Ahoy een prikkelarme ruimte beschikbaar stellen voor degenen die daar gebruik van willen maken.

Meer info over het evenement vind je via de roze websitebutton!

Naar de website